عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ مورخ 1384/1/1

ماده 8 ـ

فهرست‏بندي مواد شيميايي در ضمائم (الف)، (ب) و (ج)
1ـ يك عضو ممكن است پيشنهادي را براي درج يك ماده شيميايي در ضمائم (الف)، (ب) و يا (ج) به دبيرخانه ارائه دهد. اين پيشنهاد شامل اطلاعات مشخص شده در ضميمه (د) خواهد بود. در تدوين يك پيشنهاد، يك عضو مي‏تواند از سوي ديگر اعضاء يا از سوي دبيرخانه مساعدت گردد.
2 ـ دبيرخانه بايد تعيين نمايد آيا پيشنهاد شامل اطلاعات مشخص شده در ضميمه (د) مي‏باشد يا خير، چنانچه دبيرخانه تأييد نمايد كه پيشنهاد شامل اطلاعات مذكور مي‏باشد، بايد پيشنهاد را به كميته تجديدنظر آلاينده‏هاي آلي پايدار تسليم نمايد.
3ـ كميته مذكور بايد پيشنهاد را بررسي و چارچوب تعيين شده در ضميمه (د) را به شكلي شفاف و قابل انعطاف بكاربرده، همه اطلاعات تهيه شده را به روشي متوازن و منسجم مدنظر قرار دهد.
4ـ اگر كميته تصميم بگيرد كه:
الف ـ قانع شده كه چارچوب تعيين شده رعايت شده بايد از طريق دبيرخانه پيشنهاد را ارائه و ارزيابي كميته را در اختيار همه اعضاء و ناظرين قرارداده و آنان را به‏ارائه اطلاعات تعيين شده در ضميمه (هـ) دعوت نمايد و يا
ب ـ قانع نشده كه چارچوب تعيين شده رعايت شده بايد مراتب را از طريق دبيرخانه به همه اعضاء و ناظرين اطلاع و پيشنهاد را به همراه ارزيابي كميته در اختيار اعضاء قرارداده و پيشنهاد بايد كنارگذارده شود.
5 ـ هر عضو ممكن است پيشنهاد را مجدداً براساس بند (4) فوق به كميته‏اي كه پيشنهاد را كنار گذاشته، ارائه دهد. اين ارائه مجدد مي‏تواند شامل هرگونه ابراز نظر عضو و همين طور استدلال براي ملاحظات فوق‏العاده كميته باشد. اگر به دنبال اين مرحله كميته مجدداً پيشنهاد را رد نمايد، كشور عضو مي‏تواند نسبت به تصميم كميته اعتراض و از مجمع اعضاء تقاضا نمايد كه موضوع را در اجلاس آتي خود بررسي نمايد. مجمع اعضاء مي‏تواند براساس چارچوب تعيين شده در ضميمه (د) و با احتساب ارزيابي كميته و هرگونه اطلاعات اضافي ديگري كه از سوي هر كشور عضو يا ناظر ارائه شود، آن پيشنهاد را مورد ارزيابي قراردهد.
6 ـ در جائي كه كميته تصميم گرفته كه چهارچوب مشخص رعايت شده يا مجمع اعضاء تصميم بگيرد كه پيشنهاد بايد مورد ارزيابي قراربگيرد، كميته پيشنهاد را مورد بررسي دقيق‏تر قرارداده و با در نظرگرفتن ديگر اطلاعات مرتبط دريافت شده، بايد يك طرح اوليه نمايه خطر براساس ضميمه (هـ) تهيه نموده و پيش‏نويس آن را از طريق دبيرخانه در اختيار همه اعضاء و ناظرين قرارداده، نظرات فني آنان را جمع‏آوري و با مدنظر قراردادن آن طرح نمايه خطر را تكميل نمايد.
7ـ اگر براساس طرح نمايه خطر كه مطابق با ضميمه (هـ) تهيه شده، كميته تصميم بگيرد كه:
الف ـ به نظر مي‏رسـد كه آن مـاده شيميايي در نتيجـه انتقـال درازمـدت در محيط زيست، اثرات سوء بر سلامت انسان و يا اثرات محيط زيست در مقياس جهاني برجاي مي‏گذارد، بايد پيشنهاد مورد ارزيابي قرارگيرد. فقدان اطمينان علمي كامل، طبعاً پيشنهاد را از پيشرفت باز نخواهد داشت. كميته از طريق دبيرخانه همه اعضاء و ناظرين را دعوت خواهد كرد با ملاحظات مشخص شده در ضميمه (هـ)، اطلاعات مربوطه را ارائه نمايند. سپس نتيجه ارزيابي مديريت خطر كه شامل تجزيه و تحليلي از تدابير كنترلي احتمالي درخصوص اين مواد شيميائي است را براساس آن ضميمه تهيه خواهد كرد، يا
ب ـ اگر قراراست پيشنهاد به پيش برده نشود، كميته از طريق دبيرخانه طرح اوليه نمايه خطر را در اختيار اعضاء و ناظرين قرارداده و سپس پيشنهاد را كنار خواهد گذاشت.
8 ـ براي هر پيشنهاد كنار گذاشته شده براساس جزء (ب) بند 7 فوق يك عضو مي‏تواند از مجمع اعضاء درخواست نمايد كه به كميته تكليف نمايد كه اطلاعات اضافي و فوق‏العاده‏اي از كشور پيشنهاددهنده و ديگر اعضاء در ظرف مدتي كه بيش از يك سال طول نخواهد كشيد درخواست نمايد. پس از اين مدت و براساس هرگونه اطلاعات دريافتي، كميته پيشنهاد را براساس بند (6) و با اولويت‏هايي كه از سوي مجمع اعضاء تصميم‏گيري و ارائه خواهد شد، مورد تجديدنظر قرار مي‏دهند. چنانچه پس از طي اين مرحله كميته مجدداً پيشنهاد را باطل نمايد، آن عضو مي‏تواند نسبت به تصميم كميته اعتراض و مجمع اعضاء مسأله را در جلسه آتي خود مورد بررسي قراردهد. مجمع اعضاء مي‏تواند براساس طرح نمايه خطر كه براساس ضميمه (هـ) تهيه شده تصميم‏گيري نموده و با احتساب ارزيابي كميته و هرگونه اطلاعات فوق‏العاده كه از سوي اعضاء و ناظرين ارائه مي‏شود، تصميم بگيرد كه پيشنهاد به پيش برود. اگر مجمع اعضاء تصميم بگيرد كه پيشنهاد بايد به پيش برود كميته بايد آنگاه طرح برآورد مديريت خطر را تهيه نمايد.
9ـ كميته براساس طرح نمايه خطر با توجه به بند (6) فوق و برآورد مديريت خطر كه در جزء (الف) بند (7) و يا بند (8) فوق اشاره شده، مي‏تواند توصيه نمايد كه آيا بايد آن ماده شيميايي توسط مجمع اعضاء در فهرست‏بندي ضمائم (الف)، (ب) و يا (ج) مورد توجه قرارگيرد؟
مجمع اعضاء با احتساب توصيه‏هاي كميته و از جمله هرگونه عدم اطمينان علمي بايد به شكلي احتياط‏ْآميز درخصوص در فهرست قرارگرفتن ماده شيميايي و تعيين تدابير كنترل مربوط با آن در ضمائم (الف)، (ب) و يا (ج) تصميم بگيرد.