عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ شماره 8888-11111 مورخ 1343/8/2

‌قسمت دوم: حدود كارآموزي

1 ـ برنامه كارآموزي حرفه‌اي در كشاورزي بايستي عموم جمعيت كشاورزي را بدون رعايت فرقه‌هاي نژادي و مذهب و مليت و جنس فرا گيرد و درجه‌بستگي قانوني آنها به زمين نبايستي در آن دخيل باشد بدين معني كه زارعين فعلي و آنهايي كه دورنماي كشاورزي در جلو دارند و كارگران رعيتي اعم از‌كارگران موسمي و زنان روستايي و كارگراني كه مشاغل آنها بستگي نزديك با كشاورزي دارد همه بايستي مشمول كارآموزي باشند.
2 ـ در موارد لزوم در مراحل اوليه در كشورهايي كه رشد كافي ندارند برنامه كارآموزي را ممكن است محدود كرد به اشخاصي كه به بهترين وجهي ‌مي‌توان به آنها دسترسي داشت و تحت تعليم كارمندان موجود قرار داد و همچنين برنامه را مي‌توان به آن نواحي و آن طبقه از مردم محدود نمود كه ‌بيشتر احتياج به كارآموزي دارند و بيشتر از آن منتفع مي‌گردند.
3 ـ در نواحي‌اي كه رشد كافي ندارند و فاقد تسهيلات كارآموزي مي‌باشند يكي از اولين اقدامات بايد عبارت باشد از تهيه يك دسته معلمين و‌ آموزگاران ورزيده كه زندگي روستايي را مي‌فهمند و ابراز همدردي و هم فكري با آن مي‌كنند و در حدود امكان خودشان هم تجربيات شخصي در كار و‌ زندگي روستايي داشته‌اند.
4 ـ حتي در جاهايي كه معلم و آموزگار نيست بايد همه جور كمك كرد تا وسايل كارآموزي در مزارع و املاكي به بهره‌برداران آنها معلومات كافي براي دادن تعليمات عملي دارند توسعه يابد.
(1) ـ در كشورهايي كه رشد كافي ندارند برنامه‌هاي مبارزه با بي‌سوادي بايستي تقدم زيادي نسبت به ساير برنامه‌ها داشته باشد و به‌طوركلي قبل از‌ تعقيب كارآموزي حرفه‌اي را در همان وقت بايستي دروس عمومي و مواد اساسي كه منطبق با موازين پذيرفته شده‌هر كشور باشد در برنامه گذاشته‌ شود. در مواردي كه كارآموزي حرفه‌اي در چهار ديواري برنامه آموزشگاه قرار مي‌گيرد و تحصيلات عمومي بايد نه تنها قبل از آن بلكه توأم با آن باشد.
(2) ـ تا آن جا كه ممكن است برنامه‌هاي كارآموزي حرفه‌اي در كشاورزي بايستي هم شامل تعليمات درس كلاسي و هم توأم با موضوعات عمومي‌مربوطه از قبيل مطالعات اجتماعي روستايي باشد.
5 ـ در تنظيم برنامه كارآموزي نكات زير مخصوصاً بايد در نظرگرفته شود:
‌الف ـ اشخاصي كه بايد كارآموزي را فرا گيرند و ميزان مهارتي كه بايد پيدا كنند.
ب ـ جنس و كيفيت زمين و ميزان توسعه‌اي كه در كشاورزي پيدا شده و نوع محصول زراعتي.
ج ـ وضع بازار استخدامي عمله كشاورزي و درجه فراهم بودن اين قبيل كارگران يا احتياجي كه بدانها است.
‌د ـ زندگي اجتماعي و رسوم و عادات و انتظارات يا دور نماهاي جماعت كشاورزان.
ه ـ وضع عمومي سياست ملي.
6 ـ (1) ـ در مواردي كه ممكن و مقتضي باشد يك رشته تعليمات تكميلي هم مخصوصاً بايد براي ساختن و تعمير آلات كشاورزي و نگهداري و‌ تعميرات ماده ماشينهاي فلاحتي و عمل آوردن محصولات و ساختن و نگهداري ابنيه رعيتي در برنامه كارآموزي كشاورزان گنجانيده شود.
2 ـ در نواحي كه كارگر فعلاً كم است يا احتمال دارد بعداً كم شود بايستي در صورتي كه ممكن يا مقتضي باشد دوره‌هايي براي پيشه‌هاي روستايي و‌ غير آن براي مردان و زنان ترتيب داد تا اين كه بتوانند كارهاي اضافي يا غير كشاورزي پيدا كنند.