عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ شماره 8888-11111 مورخ 1343/8/2

‌قسمت اول: اصول و هدفهاي كارآموزي

1 ـ در هريك از كشورها متصديان ادارات عمومي يا هيأتهاي صلاحيتدار ديگر با هم بايستي مراقبت نمايند تا كارآموزي حرفه‌اي در كشاورزي تأمين و‌تحت يك برنامه مؤثر و معقول و مرتب كه قسمت‌هاي آن با يكديگر هماهنگي داشته باشند درآيد.
2 ـ اولاً هدفهاي كارآموزي در كشاورزي بايستي به طور وضوح در هر كشور تعريف و لزوم عمليات زير در آنها اشاره شود:
‌الف ـ تربيت كردن مردان و زناني كه در قسمت‌هاي مختلف كشاورزي اشتغال مي‌ورزند (‌اعم از كارگران ماهر و نيمه ماهر و غير ماهر و بهره‌برداران و‌ مباشرين بهره‌برداري و زنان خانه‌دار رعيت‌پيشه) به قسمي‌كه براي انجام حرفه خود مهارت و اطلاعات لازم را كسب نمايند و تزريق نمودن حس درك‌اهميت اجتماعي كشاورزي در آنها وادار كردن عموم مردم به تشخيص اهميت كشاورزي از نظر حرفه و كار.
ب ـ استفاده بهتر از زمين و ساير منابع طبيعي و همچنين از كارگر و سرمايه در كشاورزي.
ج ـ نگهداري خاك و ساير منابع طبيعي كه لازمه كشاورزي هستند.
‌د ـ افزايش ظرفيت و محصول و كاركرد در عمليات كشاورزي و اصلاح نوع محصولات كشاورزي و عرضه دادن و عمل آوردن آنها در صحرا از لحاظ ‌تسهيل فروش و به ويژه بالا بردن سطح تغذيه.
ه ـ افزايش عوايد و اصلاح سطح زندگي و فرصتهاي استخدامي و شرايط كار و ايجاد اميد ترقي در كشاورزي به طوري كه تعادلي بين كشاورزي و ساير‌مشاغل در اين قسمتها پيدا بشود.
‌و ـ تصميم وسايل مكانيكي كردن ادوات در موارد مقتضي و تدابير جلوگيري از خطر در كارهاي رعيتي و سبك كردن كارهاي سنگين زراعتي به ويژه‌ براي زنان و كودكان.
‌ز ـ حصول موازنه صحيح استخدامي بين كشاورزي و فعاليتهاي ديگر اقتصادي.
ح ـ تهيه راهنماي صحيح حرفه‌اي براي روستاييان جوان.
ط ـ تشويق جوانان (‌در موارد مقتضي) به ورود در مشاغل مختلف كشاورزي به طوري كه به تعداد كافي مبادرت به اين اقدام بنمايند.
ي ـ حل مسائل بيكاريهاي موسمي و كمي‌كارگر كشاورزي.
ك ـ بستن شكافي كه بين پيشرفتهاي فني و استفاده عملي آنها موجود است (‌مقصود پيشرفتهايي است كه در عمليات توليد كشاورزي مؤثر است.)
ل ـ بهبود زندگي روستايي به طور كلي و ايجاد رغبت بيشتري به‌كارهاي فلاحتي‌.
‌ثانياً براي نيل به‌هدفهاي فوق كارآموزي بايد به قدر كفايت متضمن تعليم اصول فني و اسلوب كار باشد و قوه تشخيص و قضاوت را زياد كند و تا‌ حدودي كه مقتضي باشد نقشه عمليات رعيتي و همچنين اصول و طرز‌عمل كشتكاري را بياموزد و به طور تصاعدي با استعداد جمعيت روستا براي فراگرفتن تعليمات متناسب و بخصوص با سطح پيشرفتهاي اجتماعي و اقتصادي منطبق باشد و تا سر حد امكان طوري تنظيم شود كه جمعيت روستا ‌سرانجام صاحب همان كارآموزي و فرهنگي شوند كه جمعيت شهرنشين از آن بهره‌مند مي‌شوند و اگر از حيث جزئيات امكان‌پذير نباشد لااقل از حيث ‌اصول و كيفيات همان فرهنگ نصيب آنها گردد.