عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ مجلس سنا مورخ 1337/12/6
مصوبه‌‌ مجلس شوراي ملي مورخ 1338/2/21

‌الف ـ سفره‌خانه‌ها (Cantines)

4 ـ در مواردي كه لازم و مطلوب تشخيص داده شود بايستي سفره‌خانه در محل كار يا نزديك آن تأسيس و اداره نمود و در انجام اين امر بايستي‌موضوعات زير را در نظر گرفت:
‌تعداد كارگران استخدام شده.
‌مقدار احتياجي كه به وسايل مورد بحث هست.
‌تا چه اندازه انتظار مي‌رود اين وسايل مورد استفاده واقع شود.
‌عدم وسايل مناسب ديگر براي تهيه غذا.
‌ساير شرايط و اوضاع مربوطه.
5 ـ چنان چه سفره‌خانه به موجب قوانين و يا آيين‌نامه‌هاي ملي تهيه شده باشد به مرجع صلاحيتدار بايد اختيار داده شود تا تأسيس و اداره كردن آنها را‌در كارگاه يا نزديك آن در مواردي كه تعداد كارگران از حداقل معينه بيشتر باشد خواستار شود. مرجع مزبور مي‌تواند به‌دلايل ديگري نيز كه خود‌تشخيص دهد تقاضاي تأسيس و اداره كردن سفره‌خانه را بنمايد.
6 ـ هر گاه تأسيس سفره‌خانه در حوزه صلاحيت كميسيونهاي كار باشد كه به موجب قوانين ملي ايجاد مي‌شوند كميسيونهاي مزبور بايستي در‌كارگاه‌هايي كه تأسيس و اداره كردن چنين سفره‌خانه‌هايي لازم به نظر برسند اقدام به تأسيس آنها بنمايند.
7 ـ چنانچه سفره‌خانه به موجب قرارداد دسته‌جمعي يا به هر ترتيب ديگر جزء آن چه در بندهاي 5 و 6 ذكر شده داير شده باشند آن قراردادها يا ترتيبات‌بايستي شامل كارگاه‌هايي گردد كه لزوم آنها را كارفرمايان و كارگران به توافق لازم بدانند.
8 ـ مرجع صلاحيتدار يا هر هيأت ديگري كه داراي صلاحيت باشد بايستي ترتيب مناسبي برقرار كند كه به وسيله آن بتوان نسبت به مسائل فني كه در‌نتيجه تأسيس و اداره كردن سفره‌خانه پيش مي‌آيد اطلاعات و راهنمايي لازم به كارگاه‌ها بدهند.
9 ـ 1 ـ در جاهايي كه وسايل كافي براي انتشار مطبوعات نيست مرجع صلاحيتدار يا هر هيأت ديگري كه داراي صلاحيت باشد بايد اطلاعات ‌راهنمايي‌ها و نظرياتي را كه مناسب اوضاع ويژه كشور مي‌دانند درباره طرق تأسيس و اداره كردن سفره‌خانه‌ها به تفصيل تهيه نموده و به‌چاپ برسانند.
2 ـ اسنادي كه بدين وسيله منتشر مي‌گردد بايستي نظرياتي درباره نكات زير متضمن باشد:
‌الف ـ موقعيت سفره‌خانه در هر كارگاه نسبت به ابنيه مختلف يا دوائر همان كارگاه.
ب ـ تأسيس يك سفره‌خانه مشترك براي چند كارگاه در حدودي كه مقتضي تشخيص داده شود.
ج ـ تهيه وسايل سكونت در سفره‌خانه با رعايت قواعدي كه براي فضا و روشنايي و درجه گرما و وسايل گرم كردن و تهويه استاندارد شده‌اند.
‌د ـ طرح قسمت‌هاي مختلف سفره‌خانه از قبيل اتاق يا اتاقهاي ناهارخوري و فضا براي سرويس و آشپزخانه و جاي ظرفشويي و محل ويژه براي‌نگهداري اغذيه و اتاق دفتر اداري و رختكن و دستشويي براي كاركنان سفره‌خانه.
ه ـ اثاثيه و لوازم و تزئينات سفره‌خانه لوازم تهيه و پخته غذا و سرد نگاهداشتن و ذخيره آن و شستشوي ظروف و انواع سوخت براي پختن و اشكال‌مختلف ميز و صندلي براي ناهارخوري و رنگ‌كاري و تزئين اتاقها.
‌و ـ نوع خوراكهاي سه‌گانه روزانه ـ صورت غذا طبق استاندارد يا آلاكارت و بر حسب انتخاب ـ غذاهاي ويژه طبق دستور پزشك ـ غذاهاي كارگراني‌كه كارهاي غير صحي انجام مي‌دهند صبحانه خوراك وسط روز يا ساير ساعات بر حسب نوبت كارگران.
‌ز ـ قواعد استاندارد تغذيه ـ ارزش غذايي مواد گوناگون خواربار ـ تهيه صورتهاي خوراك طبق طرحهاي قبلي و موازنه رژيم‌هاي غذايي.
ح ـ نوع سرويس در سفره‌خانه دادن غذا از يك دريچه يا باجه يا گذاردن آن روي ميز يا اين ترتيب كه هر كس خودش غذاي خود را در بشقاب بريزد ـ‌عده كاركنان لازم براي هر يك از اين شقوق.
ط ـ قوانين معمولي بهداشت كه بايستي در آشپزخانه و سالنهاي ناهارخوري رعايت شود.
ي ـ مسايل مالي ـ گذاردن سرمايه اوليه براي ساختمان و تهيه اثاثيه و لوازم هزينه‌هاي اداري و نگهداري و مخارج غذا و حقوق كاركنان ـ نگهداري‌نرخهاي اغذيه.