عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده چهارم (4):

شهرداري تهران موظف است به منظور تدوين برنامه عملياتي واکنش اضطراري و تخليه امن در حوادث طبيعي، انسان ساز و يا نقص فني در ايستگاه‌ها، خطوط و قطارهاي مترو و همچنين ارتقاي تعامل بين سازماني، نسبت به سطح‌بندي سوانح و بحران‌هاي محتمل در شبکه مترو اقدام نموده و براساس آن اقدامات ذيل را به انجام رساند:
1ـ بازنگري و تقويت ساختار درون سازماني و برون سازماني شهرداري تهران جهت واکنش اضطراري و سريع در زمان وقوع حوادث طبيعي و انسان ساخت
2ـ طراحي و استقرار سامانه فرماندهي و هماهنگي عمليات حادثه در مرکز کنترل و فرمان شرکت بهره‌برداري مترو تهران و ايجاد شبکه ارتباطي امن بي سيم و باسيم و ايجاد ارتباط لازم با ستاد مديريت بحران شهر تهران و واحدهاي امدادرسان (اورژانس، آتش‌نشاني، هلال احمر) در مواقع ضروري و سوانح طبيعي
3ـ استقرار سامانه هشدار سريع در ذيل سامانه فرماندهي حادثه و ايجاد و اصلاح سامانه‌هاي ارتباطي مخابراتي زمان حادثه و بحران بين سازمان‌هاي درگير در حوادث مترو.
4ـ تهيه نقشه تخليه اضطراري، ايجاد نقاط امن در فواصل معين، ايجاد خروجيهاي اضطراري درکليه خطوط و ايستگاه‌هاي مترو و تدوين دستورالعمل‌هاي مربوطه براي دسترسي عمومي کليه مسافرين براساس تهديدات و مخاطرات مختلف.
5 ـ شناسايي و رفع گلوگاه‌هاي موجود در مسير تخليه اضطراري جمعيت و شناسايي و رفع کاربري‌هاي ناسازگار اطراف خروجي‌هاي مترو.
6 ـ بروزرساني سامانه‌هاي کنترلي، نظارتي و مخابراتي در کليه شبکه‌ها، خطوط ريلي و ايستگاه‌هاي مترو.
7ـ نيازسنجي، مکان يابي محل نصب و تأمين ماشين‌آلات و تجهيزات امدادي و مقابلهاي مورد نياز در شرايط اضطراري و تخليه امن مسافرين در تونل، خطوط، ايستگاه، سکو و واگن‌هاي مترو (شامل خودرو دومنظوره ريلي ـ جاده‌اي، تجهيزات تهويه دود، دستگاه‌هاي تنفسي ويژه مترو، پرژكتورهاي آتش‌نشاني، مواد و تجهيزات اطفائي در ايستگاه‌ها و واگن‌هاي مترو).
8 ـ امکان‌سنجي، مکان يابي و ايجاد فضاهاي لازم براي استقرار اورژانس و نيروهاي امدادي و اختصاص فضاهاي امن و عملياتي براي دسترسي‌هاي سريع به شبکه مترو جهت تسهيل امدادرساني و خروج اضطراري.
9ـ امکان‌سنجي، مکان‌يابي و ايجاد مکان استقرار خودرو امداد آتشنشان ريلي ـ جادهاي در هر خط مطابق استاندارد بين‌المللي معتبر.
10ـ امکان‌سنجي، مکان يابي و احداث ايستگاههاي فرعي داراي تأسيسات مخابراتي و تجهيزات بهداشتي و امدادي اوليه جهت پارك قطار آسيب ديده، تخليه و جابجايي مسافرين از يک قطار به قطار ديگر در شرايط بحراني.
11ـ امکان‌سنجي اتصال شبکه راههاي خروج اضطراري مترو به تونلهاي زير سطحي و ساختمانهاي مهم.
12ـ تدوين و اجراي دوره‌هاي آموزشي براساس استانداردهاي بين‌المللي و تجارب جهاني جهت استانداردسازي واکنش سريع براي کليه سطوح عملياتي، مديريتي و تيم‌هاي مقابله در شرايط اضطراري براساس انواع حوادث محتمل با مشارکت کليه سازمان‌ها و نهادهاي مرتبط.
13ـ تدوين دستورالعمل و برنامه براي اطلاع رساني به مسافران و هدايت صحيح عکس‌العمل جمعيت تحت تأثير بحران به تفکيک نوع حادثه و سانحه.
14ـ انجام مانور و رزمايش دوره‌اي نحوه مقابله با شرايط اضطراري با همکاري سازمان‌هاي مرتبط و با مشارکت شهروندان.