عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده88ـ

دانش‌آموز پايه دهم، چنانچه متقاضي تغيير شاخه يا رشته باشد، با نظر كتبي مشاور و تاييد اداره آموزش و پرورش ناحيه/ منطقه يا شهرستان، براساس شيوه‌نامه مربوط و رعايت موارد زير، مي‏تواند در پايه يازدهم به شاخه يا رشته دلخواه هدايت شود.
1ـ دانش‌‌آموزي‌که متقاضي تغيير رشته به رشته‌هاي شاخه نظري است، بايد در نوبت امتحاني پايه دهم خرداد يا شهريور‌ماه، در آزمون دروس‌اختصاصي رشته جديد شركت كند. چنانچه اين دانش‌آموز از همه درس‌هاي مذكور نمره قبولي كسب كند، با تغيير رشته وي موافقت و نمرات دروس گذرانده از رشته قبلي با كد و عنوان يكسان در رشته جديد، از وي پذيرفته مي‌شود.
2ـ تغيير رشته دانش‌‌آموزان شاخه‌هاي نظري يا کاردانش به رشته‌هاي شاخه فني و حرفه‌اي يا تغيير رشته در همان شاخه، منوط به توفيق در امتحانات همه درس‌هاي اختصاصي پايه دهم رشته جديد در خرداد يا شهريور‌ماه همان سال با در نظر گرفتن ظرفيت پذيرش در رشته‌هايي است که اسامي آن از سوي اداره آموزش و پرورش ناحيه / منطقه يا شهرستان اعلام مي‌شود.
3ـ تغيير رشته به رشته‌هاي مهارتي شاخه کاردانش، مشروط به کسب نمره قبولي در دروس اختصاصي پايه دهم رشته جديد و گذراندن استاندارد‌هاي مهارت تا پايان پايه يازدهم است. در مواردي که دانش‌‌آموز بخواهد در مدارس کاردانش دولتي ادامه تحصيل دهد، موافقت اداره آموزش و پرورش ناحيه / منطقه يا شهرستان نيز الزامي است.
4ـ زمان تغيير شاخه يا رشته در دوره روزانه حداکثر تا پايان امتحانات شهريور‌ماه پايه دهم است و دانش‌‌آموزان موظف‌اند حداکثر تا دو هفته قبل از آغاز امتحانات خرداد يا شهريور‌ماه، تقاضاي کتبي خود را به مدير مدرسه تحويل دهند تا نسبت به انجام مراحل تغيير رشته اقدام شود. دانش‌‌آموزان متقاضي تغيير رشته، مي‌توانند حداکثر در دو مرحله خرداد و شهريور‌ماه، در درسهاي امتحان تغيير رشته پايه دهم شرکت کنند.
5 ـ شرکت دانش‌‌آموزان در امتحان درس‌هاي تغيير رشته همراه با امتحان درس‌هاي پايه دهم رشته اوليه آنان بلامانع است. نمره درسهاي امتحان تغيير رشته همانند درس‌هاي غير‌حضوري محاسبه مي‌شود و چنانچه دانش‌آموزي در امتحان تمامي درس‌هاي تغيير رشته نمره قبولي کسب کند و تغيير رشته دهد، نمرات درس‌هاي مذکور از وي پذير فته مي‌شود و صرفاً در معدل کل دانش‌آموز در رشته جديد منظور خواهد شد.
6 ـ هزينه امتحان درسهاي تغيير رشته معادل، با تعرفه امتحانات داوطلبان آزاد، از دانش‌آموز دريافت مي‌شود.
7ـ درسهاي گذرانده شده دانش‌آموزي که با تقاضاي تغيير شاخه يا رشته وي موافقت مي‌شود با درسهاي رشته جديد مطابقت داده شده و پذيرفته مي‌شود و دانش‌آموز موظف است ساير درسهاي عمومي و اختصاصي پايه دهم رشته جديد را که نگذرانده است، با رعايت ساير ضوابط انتخاب کند و بگذراند.
تبصره1ـ درسهايي که از نظر محتوا با درسهاي رشته جديد تطبيق دارد، بر اساس جدولي که از سوي سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي تهيه و ابلاغ ميشود، به جاي درس‌هاي رشته جديد پذيرفته مي‌شود.
تبصره2ـ چنانچه دانش‌‌آموزان پايه دهم هريك از شاخه‌هاي دوره دوم متوسطه، بخواهند پايه دهم را در يكي ديگر از شاخه‌هاي دوره دوم متوسطه تکرار کنند، مشروط بر آن که ضوابط ورود به آن شاخه را در پايه نهم کسب کرده باشند، مي‌توانند در مدارس روزانه در پايه دهم در شاخه جديد ثبت‌نام کرده و با رعايت ساير شرايط ادامه تحصيل دهند. در اين صورت همه دروس گذرانده پايه دهم در شاخه قبلي حذف و آن سال‌ تحصيلي به سقف سال‌هاي تحصيل آنان، با رعايت سقف سني مقررات نظام وظيفه، افزوده مي‌شود.
تبصره3ـ در موارد خاص، تغيير رشته درون شاخه‌اي در پايه يازدهم انجام خواهد شد.
موضوع: آيين‌‎نامه آموزشي دوره دوم متوسطه در نهصد و سي و دومين (932) جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش، تاريخ 1395/3/17 به تصويب رسيد.
دبير شورا ـ مهدي نويد رئيس جلسه ـ علي‌اصغر فاني