عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده43ـ

امتحانات پاياني نوبت دوم و شهريورماه درس‌هايي از پايه دوازدهم به صورت امتحان نهايي با برنامه امتحاني و سؤال‌هاي يكسان برگزار مي‌شود که مركز سنجش آموزش و پرورش آن را طراحي مي‌کند، اين امتحان زير نظر اداره‌کل آموزش‌ و ‌پرورش استان و عوامل اجرايي امتحاني که از طرف اداره آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه/ ناحيه مربوط معين مي‌شود، رسميت مي‌يابد.
تبصره1ـ مركز سنجش آموزش و پرورش، برنامه امتحانات نهايي را تا دو ماه قبل از آغاز امتحانات مربوط، تنظيم و ابلاغ مي‌کند.
تبصره2ـ در همه مراحل امتحانات، ادارات‌کل آموزش‌وپرورش استان‌ها و مركز امور بين‌الملل و مدارس خارج از کشور، ملزم به همکاري با مركز سنجش آموزش و پرورش، مي‌باشند.
تبصره3ـ معلمان درس‌هاي مربوط به امتحانات نهايي، موظفند حداکثر دو روز پس از برگزاري امتحان درس مربوط، با تشخيص و برابر ابلاغي که از طرف اداره آموزش ‌و پرورش منطقه صادر مي‌شود، به حوزه‌هاي تصحيح مراجعه کنند و حداقل به تعداد دانش‌آموزان خود، اوراق امتحاني همان درس را با دريافت حق‌الزحمه، تصحيح کنند. در صورتي که معلمي براي تصحيح اوراق اقدام نکند، موضوع از سوي رئيس حوزه تصحيح، به اداره آموزش و پرورش محل، گزارش مي‌شود تا برابر مقررات با وي رفتار شود.
تبصره4ـ نتايج امتحانات نهايي، حداکثر ده روز پس از برگزاري آخرين امتحان، بايد از سوي رئيس حوزه تصحيح، به وسيله اداره آموزش و پرورش منطقه، به مدارس محل تحصيل دانش‌آموزان، اعلام شود.
تبصره5 ـ سؤالهاي امتحانات نهايي دروس «عربي، ‌‌زبان قرآن3»، «زبان‌ خارجي3»، «تعليمات ديني» (ديني، اخلاق و قرآن3) براي دانش‌آموزان با آسيب‌ديدگي شنوايي، توسط مركز سنجش آموزش و پرورش و با مشارکت و همکاري سازمان آموزش و پرورش استثنايي و استفاده از دبيران واجد شرايط، به‌صورت ويژه طراحي و بر اساس برنامه‌ريزي مركز سنجش آموزش ‌و پرورش، در اختيار حوزه‌هاي امتحاني آنان، قرار خواهد گرفت.
تبصره6 ـ سؤالهاي امتحانات نهايي دانش‌آموزان نابينا، توسط مرکز سنجش آموزش و پرورش و با مشارکت و همکاري سازمان آموزش و پرورش استثنايي، به خط بريل تبديل شده و در اختيار حوزه‌هاي امتحاني قرار مي‌گيرد.