عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

فصل يازدهم: تأسيسات برق

ماده421: اجراي آيين¬نامه¬هاي حفاظتي «تأسيسات الكتريكي در كارگاه‌ها» و «سيستم اتصال به زمين (ارتينگ)» مصوبات شوراي عالي حفاظت فني در كليه معادن الزامي بوده و به علاوه در معادني كه خطر وقوع انفجار گازهاي معدني و گرد زغال وجود دارد مقررات ويژه اين آيين¬نامه نيز لازم‌الاجرا است.
ماده422: در صورت استفاده از دو رشته ريل راه‌آهن براي برگشت جريان برق بايد در دو انتها و نيز به فاصله 60 متر يک اتصال الکتريکي بين دو رشته بر قرار شود.
تبصره: اختلاف ولتاژ برق بين ريل و زمين نبايد از 15 ولت تجاوز كند.
ماده423: كابل‌ها بايد دور از لوله‌هاي آب و هواي فشرده و گاز در محل خشك قرار گيرند. ضمناً كابل‌هاي زيرزميني بايد داراي روپوش سربي و بدون درز باشند.
ماده424: قرار دادن و يا نزديك كردن اشياء (حتي اشياء شخصي نظير: انگشتر، ساعت مچي و غيره) به سيم‌هاي برق به علت خطر اتصالي يا جرقه ممنوع است.
ماده425: شبكه‌هاي مخابراتي يا شبكه‌هاي مخصوص علامت دادن بايد با شبكه برق فاصله كافي داشته باشند.
ماده426: هر يك از پذيرگاه‌هاي داخل معدن بايد به وسيله تلفن و يا وسايل ارتباطي ديگر به مركز نيرو يا پست مركزي ترانسفورماتور خارج معدن در ارتباط باشد.
ماده427: تمام قسمت‌‌هاي شبكه موقت برق بايد در آخر هر نوبت كار به طور مطمئن از مدار خارج شوند.
ماده428: كليه تعميرات روي كابل‌ها بايد در خارج از معدن انجام گيرد.
ماده429: در چاه‌ها و تونل¬هاي خروج هوا و محل‌هاي مرطوب بايد از كابل زره¬دار مخصوص كه روپوش نسوز و مقاوم در برابر خوردگي دارد با رعايت پيوستگي کامل از نظر الکتريکي، اتصال مطمئن به سيستم اتصال به زمين و اتصال مطمئن در دو انتها به تجهيزات استفاده شود.
ماده430: شبكه مخصوص علايم برقي بايد با جريان برق با ولتاژ كمتر از 25 ولت كار كند.
ماده431: در معادن داراي گاز زغال و يا گرد زغال فقط تأسيسات ذيل را مي‌توان به طور ثابت برقرار كرد:
الف) كابل‌هاي زره¬دار در راه‌هايي كه داراي وسيله نگهداري مطمئن و سالم بوده و جريان كافي هوا برقرار و ميزان گاز زغال در آنها از يك درصد تجاوز نكند.
ب) سيم‌هاي ساده روپوش¬داري كه در لوله‌هاي فلزي با عايق داخلي قرار داشته باشد مشروط بر آن كه هواي كافي و منظم در اطراف لوله در جريان بوده وميزان گاز زغال در آنها از يك درصد تجاوز نكند.
ج) دستگاه‌ها و موتورهايي كه در مقابل گاز زغال بي‌خطر تشخيص داده شده، مشروط بر اين كه در محل استقرار آنها هوا به طور منظم عبور كرده و ميزان گاز زغال در آنها از يك درصد تجاوز نكند.
ماده432: هواي معدن بايد طوري جريان داشته باشد كه تمام تأسيسات برق به خوبي تهويه گردد.
ماده433: متصديان مربوط بايد دستگاه‌هاي ضد انفجار برقي را حداقل روزي يکبار بازديد و بررسي كنند و هر هفته يك بار نيز متخصص برق آنها را بازديد و درصورت لزوم تعمير نمايد.
ماده434: متصدي برق بايد قبل از روشن نمودن تأسيسات برقي اطمينان حاصل نمايد كه ميزان گاز از حد مجاز پايين¬تر است.
ماده435: سرپرست معدن بايد نقشه کامل و دقيق از تأسيسات برق را هميشه در معدن نگهداري نمايد.
ماده436: جريان برق بايد در جاهايي كه آتش‌سوزي رخ مي‌دهد فوراً قطع شود.
ماده437: کابل¬هاي برق بايد از صدمات فيزيکي ناشي از سقوط سنگ، عبور و مرور، گيرکردن زير ماشين و نظاير آن حفاظت شوند.
ماده438: کابل¬هاي تغذيه ماشين‌آلات برقي متحرک مانند شاول¬هاي الکتريکي بايد بوسيله پل¬هاي مناسب براي عبور وسايل نقليه از صدمات ناشي از رفت و آمد ماشين‌آلات در معدن مصون باشند.
ماده439: از لوله¬هاي انتقال آب و هواي فشرده، شيلنگ¬هاي با پوشش فلزي نبايد به عنوان وسيله اتصال به زمين استفاده کرد.