عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

فصل 6. ساز و کار اجرايي نمودن و نظارت بر اجراي سند

شوراي عالي انقلاب فرهنگي وظيفه سياستگذاري كلان، هماهنگي كلان و نظارت کلان بر اجراي اين سند را بر عهده دارد. ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي كشور رصد اجراي اين سند را بر عهده داشته و بازنگريهاي لازم در سند و گزارش كلان مربوطه را در فواصل زماني مشخص به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه خواهد نمود.
ساز و كار اجراي سند در حوزههاي سه گانه به شرح زير ميباشد:
6 ـ 1. حوزه فضايي:
شوراي عالي فضايي وظيفه سياستگذاري اجرايي، راهبري، نظارت و تصويب برنامه‌هاي كلان و راهبردهاي حوزه فضايي را با رعايت سياستهاي شوراي عالي امنيت ملي بر عهده دارد. سازمان فضايي جمهوري اسلامي ايران مسئوليت مديريت اجراي مأموريتها، برنامه‌ها و مصوبات شوراي عالي فضايي را با استفاده حداکثري از توان کليه دستگاهها، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مؤسسات و مراکز دانشبنيان و متخصصان بر عهده دارد.
6 ـ2. حوزه هوايي و هوانوردي:
ستاد توسعه فناوري و صنايع دانشبنيان هوايي و هوانوردي وظيفه سياست گذاري اجرايي، راهبري، هماهنگي و ايجاد ارتباطات بين دستگاهي لازم براي گسترش فناوري و صنايع دانشبنيان در حوزه هوايي و هوانوردي در چارچوب اين سند را بر عهده دارد.
اين ستاد در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تشکيل ميگردد و اعضاي آن عبارتند از:
1. معاون علمي و فناوري رياست جمهوري (رئيس ستاد)؛
2. وزير علوم، تحقيقات و فناوري يا يكي از معاونين وي؛
3. وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح يا معاون وي (رئيس سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح و يا معاون ديگر به انتخاب وزير)؛
4. وزير راه و شهرسازي يا معاون وي (رئيس سازمان هواپيمايي کشوري و يا معاون ديگر به انتخاب وزير)؛
5. وزير صنعت، معدن و تجارت يا يكي از معاونين وي؛
6. رئيس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري؛
7. نماينده ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور؛
8. سه نفر از صاحب‌نظران حوزه هوايي و هوانوردي با حكم رئيس ستاد که حداقل يك نفر از آنان از اعضاي هيئت علمي باشند؛
9. دبير ستاد به انتخاب رئيس ستاد.
تبصره1: مصوبات ستاد فوق در چهارچوب اين سند و وظايف مندرج در اين بند و ابلاغ رئيس ستاد براي كليه نهادها و دستگاههاي مرتبط لازمالاجرا ميباشد.
6ـ3. حوزه دفاعي هوافضا:
وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در چهارچوب اين سند و با هماهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح، مسئوليت ساماندهي و مديريت حوزه دفاعي هوافضا را بر عهده خواهد داشت.
تبصره2: دستگاههاي سه حوزه مذکور بر اساس تفاهمنامههاي فيمابين و تواناييهاي بالفعل و ترجيحاً بدون ايجاد ظرفيتهاي موازي به ارائه خدمات به يکديگر خواهند پرداخت.
تبصره3: دستگاههاي متولي سه حوزه مذکور در اين فصل، طي مدت يك سال از ابلاغ سند، اسناد عملياتي حوزه خود را تدوين و پس از تصويب در مراجع ذيربط، به ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور ارسال مينمايند.
تبصره 4: دولت موظف است بودجههاي مورد نياز سه حوزه مذكور را در لوايح بودجه سنواتي و برنامههاي توسعه پنج ساله پيشبيني نمايد.
6 ـ4. پايش شاخصهاي بخش هوافضا:
پايش شاخصهاي سند توسط ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور با همكاري و با اخذ آمار و گزارشها از دستگاههاي متولي حوزههاي مختلف و نهاييسازي و تلفيق آنها انجام ميشود و گزارش آن طي دورههاي زماني مشخص به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه ميشود.
تبصره5: عناوين شاخصهاي لازم در پنج سرفصلِ پژوهش و فناوري، آموزش و سرمايه انساني، اقتصادي، اقتدار و امنيت ملي و نيز زيرساختي توسط ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور تعيين مي‌گردد.
تبصره6: ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي كشور در صورت نياز به اصلاح ساختارها و سازوكارهاي نهادهاي ذيربط، از طريق مراجع ذيصلاح گردش كار لازم را انجام خواهد داد.
اين سند مشتمل بر يك مقدمه، 6 فصل و 7 تبصره به تصويب رسيد و از تاريخ تصويب لازم‌الاجرا است و کليه مصوبات و سياست‌هاي مغاير با آن، لغو و بلا‌اثر مي‌باشد.
رييس جمهور و رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي ـ محمود احمدي‌نژاد