عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

فصل 1. تعاريف مفاهيم مرتبط با نخبگي

1- نخبه: به فردي برجسته و كارآمد اطلاق مي‌شود كه در خلق و گسترش علم، فناوري، هنر، ادب، فرهنگ و مديريت كشور در چارچوب ارزش‌هاي اسلامي اثرگذاري بارز داشته باشد و همچنين فعاليت‌هاي وي بر پاية هوش، خلاقيت، انگيزه و توانمندي‌هاي ذاتي از يك‌ سو و خبرگي، تخصص و توانمندي‌هاي اكتسابي از سوي ديگر، موجب سرعت بخشيدن به پيشرفت و اعتلاي كشور شود.
2- صاحب استعدادبرتر: به فردي اطلاق مي‌شود كه با توجه ويژگي‌هاي ذاتي خود امكان رسيدن به مرحله نخبگي را داراست ولي هنوز زمينه‌هاي لازم براي شناسايي كامل و بروز استعدادهاي ويژة او فراهم نشده است.
3- فعاليت نخبگاني: فعاليتي است آگاهانه، خلاقانه و نوآورانه با اثر گذاري محسوس بر پيشرفت كشور در حوزه‌هاي مختلف از قبيل: علم، فناوراني، هنر، ادب، فرهنگ و مديريت با تأكيد بر شناخت مسائل و مشكلات كشور.
4- گروه نخبه: هر يك از گروه‌ها، سازمان‌ها و نهادهايي كه در مقايسه با ساير هويت‌هاي مشابه، توانمندي انجام فعاليت‌هاي نخبگاني را دارا هستند.
5 - گروه استعدادبرتر: هر يك از گروه‌ها، سازمان‌ها يا نهادهايي كه استعداد كسب توانمندي‌هاي ويژه‌اي را دارد ولي براي تبديل آنها به گروه نخبه، بايد حمايت‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي لازم صورت پذيرد.
6 - اجتماع نخبگاني: شامل افراد يا گروه‌هايي است كه به تشخيص بنياد ملي نخبگان، توانمندي‌هاي بالقوه يا بالفعل انجام فعاليت‌هاي نخبگاني را دارا هستند؛ بنابراين شامل همه افراد و گروه‌هاي نخبه و صاحب استعداد برتر است.
7- نظام نخبگاني: شامل مجموعه بخش‌هاي مختلف كشور مشتمل بر نقش‌آفرينان، نهادها، قوانين، ساز و كارها و روندهايي است كه بر «فعاليت‌هاي نخبگاني» و «اجتماع نخبگاني» به صورت مستقيم اثرگذارند.