عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

مسائل اساسي دستگاه و راهبردهاي اصلي:

با توجه به مطالب پيش گفته مسائل اساسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و راهبردهاي متناظر با آن به شرح ذيل مي‌باشد:
• افزايش سهم درآمدهاي گردشگري در GDP كشور كه راهبرد در نظر گرفته شده براي آن ارتقاء فعاليت هاي بازاريابي و تبليغات براي جذب توريسم و توسعه تسهيلات جهت رفاه گردشگران شامل تسهيل ورود و خروج گردشگر، آسان‌سازي انجام عمليات مالي و گسترش تبليغات و اطلاع‌رساني منطقه‌اي و موضوعي.
• توسعه تعاملات بين‌المللي جهت تحكيم روابط سياسي و اجتماعي و تقويت تعاملات فرهنگي كه با شركت در رويدادهاي بين‌المللي و ميزباني اين رويدادها امكان‌پذير است.
• توزيع متوازن سفر براي گردشگران داخلي در فصول مختلف سال در كليه استان‌ها كه راهبرد آن را مي‌توان افزايش سهم سفر در سبد هزينه خانوار و ارزان‌سازي سفر در نظر گرفت.
• توزيع و تخصيص بهينه و عادلانه منابع كه با بازنگري در نحوه توزيع اعتبارات به استان‌ها و پروژه‌ها، امكان‌پذير است.
• ارائه راهكارها و سياست‌هاي اجرايي به منظور رفع مشكلات و موانع سرمايه‌گذاري كه راهكار درن-ظر گرفته ش-ده براي آن افزاي-ش راندمان و ك-ارايي ادارات ك-ل استاني است.
• در بخش صنايع‌دستي، تقويت و پشتيباني زمينه‌هاي اقتصادي صنايع جانبي و مرتبط با حوزة صنايع‌دستي كه توسعه و تسهيل فعاليتها و مبادلات تجاري در حوزه صنايعدستي راهكاري بهينه براي اين مسئله است.
• افزايش توليد ملي و ارتقاء ارزآوري به كشور كه با تقويت و ساماندهي امور توليد، بازاريابي، فروش و صادرات به منظور افزايش توان رقابتي و حضور مؤثر در بازارهاي داخلي و خارجي امكان‌پذير و لازمه آن كمك به استانداردسازي صنايع‌دستي و ارائه حمايت جهت توسعه و تقويت امور تبليغات، بازاريابي و فروش است.
• توسعه جوامع محلي و روستايي با انجام حمايت جهت ايجاد و تقويت اشتغال آنان در زمينه صنايع دستي
• توسعه، تشويق و ترغيب سرمايه‌گذاري و فعاليت در حوزه صنايع ملي داراي بازدهي اقتصادي كه لازمه آن انجام حمايت‌هاي مؤثر جهت ايجاد، نوسازي و توسعه واحدهاي توليدي و تجاري صنايع‌دستي است.
• احياء و حفظ آثار هنري رو به زوال و فراموش شده ملي، كه با حمايت از حقوق مالکيت معنوي، ميراث مادي، نوآوري‌ها و خالقان آثار در حوزه صنايع‌دستي و احياء رشته‌هاي رو به زوال و منسوخ شده از طريق ايجاد مرکز اسناد و بانک اطلاعاتي صنايع‌دستي و ثبت آثار هنري و حمايت از خالقان آن و احياء رشته‌هاي رو به زوال و منسوخ شده امكان‌پذير است.
• افزايش درآمدهاي ريالي و ارزي و ارتقاء توليد ناخالص ملي و صادرات غيرنفتي كه از طريق ايجاد و تقويت ارتباط با مجامع و سازمان‌هاي بين‌المللي مرتبط از قبيل يونسکو، آيسسکو و ... با توسعه کيفي رويدادهاي علمي، فرهنگي، ملي و بين‌المللي در زمينه صنايع‌دستي و افزايش بهره‌وري و ارتقاء سطح کمي و کيفي محصولات توليدي کشور امكان‌پذير است.
• ايجاد انگيزه در نسل جوان به فراگيري و ترويج رشته‌هاي متنوع و اصيل صنايع‌دستي، به منظور شناسايي، تقويت و پرورش استعداد خلاق هنرمندان و صنعتگران صنايع‌دستي و فراهم نمودن محيط مناسب به منظور بروز تفکر خلاق در هنرمندان و صنعتگران صنايع‌دستي با ايجاد و تأسيس مراکز آموزشي، توليدي جهت آموزش عمومي و تخصصي صنايع‌دستي.
به منظور اجرايي كردن اهداف مندرج در سند چشم‌انداز، سياست‌ها و قانون برنامه پنجساله پنجم در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، بسته اجرايي سازمان با رويكرد مسئله محوري شامل سه بسته اجرايي فرعي به شرح زير مي‌باشد:
1- گردشگري
2- ميراث فرهنگي
3- صنايع دستي
برنامه‌هاي عملياتي ذيل هريك از بسته‌هاي اجرايي فرعي در جداول پيوست آمده است.