عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

2ـ بخش برق

در بخش برق، کشور با استفاده از منابع متنوع و در دسترس انرژي، مديريت تقاضا، تکيه بر ساختاري منسجم و متخصصين توانمند و خلاق به گونه‌اي عمل مي‌کند تا در عرضه برق مطمئن و پايا و باكيفيت مناسب (در حد استانداردهاي جهاني) سرآمد كشورهاي منطقه گردد و با ايجاد بسترهاي لازم، دسترسي آزاد به شبکه و رقابت منصفانه در بازار برق را ميسر نموده و جمهوري اسلامي ايران به عنوان مركز راهبري شبكه برق در منطقه تثبيت گردد.
تكاليف بخش برق بر اساس اسناد بالادستي اعم از سند چشم‌انداز، سياست‌هاي كلي نظام و سند ملي توسعة بخش را مي‌توان به طور خلاصه به شرح زير بيان نمود:
وزارت نيرو در بخش‌هاي برق و انرژي عهده‌دار سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي كلان انرژي و ايجاد تعادل بين عرضه و تقاضاي برق و حفظ كيفيت آن در راستاي توسعه پايدار و امنيت عرضه انرژي کشور مي‌باشد.
وزارت نيرو در اين بخش با سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي، سازماندهي، هدايت، نظارت، تدوين ضوابط و مقررات و لوايح مرتبط، بسترهاي لازم را براي ايجاد هماهنگي بين نقش‌آفرينان، فعاليت بخش‌هاي خصوصي، تعاوني و عمومي را در تمامي عرصه‌ها فراهم نموده و با حمايت از بهينه‌سازي مصرف، رونق‌بخشي به فضاي کسب و کار در عرصه ملي و فراملي بخش برق و انرژي، حقوق کليه ذي‌نفعان خود شامل آحاد جامعه، بخش‌هاي صنعت، کشاورزي، خدمات، دولت و نهادهاي قانون‌گذار را رعايت مي‌کند.
وزارت نيرو در اين بخش با ارتقاء بهره‌وري و بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوين، سازگار با محيط‌زيست و متناسب با زيرساخت‌هاي حال و آينده و توسعه مشارکت و بهره‌وري منابع انساني متخصص و خلاق به‌عنوان ارزشمندترين دارايي، نقشي مؤثر در رفاه اجتماعي و تبادل برق با کشورهاي منطقه ايفا نموده و در راستاي کاهش شدت انرژي، افزايش خوداتكايي و توسعه کاربرد انرژي‌هاي تجديدپذير اقدام مي‌کند. در سند توسعه بخش برق موارد ذيل آورده شده است:
– افزايش بازده انرژي و كاهش تلفات شبكههاي انتقال و توزيع
– توسعه و ترويج سيستمهاي توليد هم‌زمان برق، حرارت و برودت
– فراهم نمودن شرايط رقابتي در بازار برق و دسترسي بدون تبعيض به شبكه سراسري برق
– افزايش ظرفيت توليد برق
– توسعه استفاده اقتصادي از انرژي‌هاي تجديدپذير
– اصلاح الگوي مصرف و انجام مديريت مصرف
– استفاده كارآ از وسايل كم مصرف
– توسعه مبادلات برق با كشورهاي همسايه
– كاهش هزينههاي تمام شده
– ارتقاء و انتقال دانش فني در بخش طراحي و مهندسي
– استفاده از كنتورهاي هوشمند و وضع تعرفههاي متناسب با ساعات مصرف
– شفاف‌سازي هزينهها از طريق اعمال نرخهاي منطقهاي حاملهاي انرژي
به منظور اجرايي كردن اهداف مندرج در سند چشم‌انداز، سياست‌ها و قانون برنامه پنج‌ساله پنجم در حوزه آب، آبفا و برق، بسته‌ اجرايي وزارت نيرو با رويكرد مسئله محوري شامل شش بسته اجرايي فرعي به شرح زير مي باشد:
1ـ مديريت منابع آب كشور
2ـ تأمين آب شرب شهر و روستا
3ـ بهبود و توسعه سامانه‌هاي پساب و فاضلاب
4ـ ارتقاي بهره‌وري در تأسيسات آب و مديريت مصرف
5 ـ پايش كيفي آب شرب
6 ـ بخش برق (با هدف افزايش راندمان، کاهش تلفات، انرژي‌هاي نو، توليد پراکنده با اولويت CHP، توليد برق توسط ساير مؤسسات داخلي، رعايت الگوي مصرف و افزايش توان توليدي برق)
برنامه‌هاي عملياتي ذيل هر يك از بسته‌هاي اجرايي فرعي در جداول پيوست آمده است.