عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/378 مورخ 1385/1/26

ولي قهري نميتواند در آن واحد، هم خواهان و هم نماينده خوانده قرار گرفته و در واقع عليه مولي عليه تحت ولايت خود طرح دعوي نمايد

نظريه شماره7/378 مورخ1385/1/26

سؤال: در صورتي كه ولي قهري عليه مولي عليه تحت ولايت خود و مادر وي طرح دعوي نمايد، چون قانوناً نمي تواند در آن دعوي به عنوان نماينده مولي عليه دفاع كند، ترتيب دادرسي چگونه است؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : اگرچه طبق مقررات مذكور در مواد ١١٨٠ و ١١٨١ و ١٢١٨ قانون مدني و ماد ه ٧٣ قانون امورحسبي طفل صغير تحت ولايت قهري پدر و جد پدري قرار دارد و در صورتي كه محجور ولي يا وصي داشته باشد دادستان حق دخالت در امور او را ندارد و به تصريح ماده ١١٨٣ قانون مدني ، در كليه امور مربوط به اموال و حقوق مالي مولي عليه، ولي نماينده قانوني او ميباشد، اما با توجه به اين كه ولي قهري نمي تواند در آن واحد هم خواهان و هم نماينده خوانده قرار گرفته و در واقع عليه خود طرح دعوي نمايد، در صورتي كه ولي قهري عليه مولي عليه تحت ولايت خود و مادر وي طرح دعوي كرده باشد چون قانوناً نمي تواند در آن دعوي به عنوان نماينده مولي عليه دفاع كند، مي توان چنين تلقي نمود كه در آن پرونده صغير فاقد ولي قهري است . لذا دادگاه بايد دادرسي را توقيف و در اجراي ماده ٥٦ قانون امور حسبي مراتب را به دادستان اعلام نمايد تا با عنايت به ملاك ماده ١١٨٥ قانون مدني و مواد ٨٦ و ١٠٥ قانو ن آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور مدني نسبت به تعيين قيم براي صغير در آن پرونده اقدام و آنگاه دادرسي ادامه يابد.

روابــــط صریـــــــــح