عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/6636 مورخ 1385/9/4

اعطاي حضانت فرزندان به مادر توسط دادگاه الزاماً به معني اين نيست كه مادر هزينه آنها را نيز شخصاً عهدهدار شود مگر آنكه توافق به اين امر شده باشد

نظريه شماره7/6636 مورخ1385/9/4

سؤال: در مواردي كه به علت وجود اختلاف زوجين جدا از هم زندگي مي كنند، اما دادگاه حضانت اطفال را به عهده مادر قرار داده است، آيا مادر ميتواند نفقه فرزندان را از شوهر مطالبه نمايد؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : در مواردي كه زوجين به لحاظ وجود اختلاف جدا از هم زندگي مي كنند، چنانچه دادگاه خانواده حضانت اطفال آنان را به عهده مادر قرار داده باشد مادر ميتواند با طرح دعوي عليه شوهر خود نفقه آنان را مطالبه كند زيرا اعطاي حضانت فرزندان به مادر توسط دادگاه الزاماً به معني اين نيست كه مادر هزينه آنها را نيز شخصاً عهده دار شود مگر آن كه توافق به اين امر شده باشد، در غير اين صورت(مادام كه مادر به موجب حكم دادگاه حضانت اطفال صغير خود را تحصيل نكرده ) نميتواند از بابت فرزندانش دعوي مطالبه نفقه آنان را طرح كند و فقط مي تواند در مقام اعلام كننده ترك انفاق اولاد صغير خود باشد و مرجع قضائي پس از احراز مطلب، مبادرت به تعيين قيم موقت طبق ماده ٧٢ قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور كيفري مينمايد، در صورت لزوم، قيم موقت ميتواند براي مطالبه نفقه دادخواست بدهد و چه بسا مادر به عنوان قيم موقت تعيين گردد.

روابــــط صریـــــــــح