عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/7196 مورخ 1384/10/10

زوجه در صورتي مي تواند مطالبه اجرت المثل نمايد كه زوج خواهان طلاق باشد و تقاضاي طلاق، ناشي از تخلف زن از وظايف همسري يا سوء اخلاق و رفتار وي، نباشد

نظريه شماره7/7196 مورخ1384/10/10 

سؤال: آيا در مواردي كه زوجه درخواست طلاق مي نمايد، مطالبه اجرت المثل از جانب وي وجاهت قانوني دارد؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : با توجه به ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب1371/8/28 مجمع تشخيص مصلحت نظام مبني براين كه، از تاريخ تصويب اين قانون زوج هايي كه قصد طلاق و جدايي از يكد يگر را دارند، بايستي جهت رسيدگي به اختلاف خود به دادگاه مراجعه و اقامه دعوي نمايند و در تبصره ٦ ماده واحده مذكور تصريح شده:« پس از طلاق در صورت درخواست زوجه مبني بر مطالبه حق الزحمه كارهايي كه شرعاً به عهده وي نبوده است... هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و نيز تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظايف همسري يا سوء اخلاق و رفتار وي نباشد، به ترتيب زير عمل مي شود...» زوجه در صورتي مي تواند اجرت المثل مطالبه نمايد كه از جانب زوج تقاضاي طلاق شده باشد. بنابراين، بدون طرح چنين درخواستي از جانب زوج و تحقق شرايط م قرر در قانون مذكور، مطالبه اجرتالمثل از جانب زوجه وجاهت قانوني ندارد.

روابــــط صریـــــــــح