عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/3724 مورخ 1384/6/7

تقاضاي دريافت جنين اهدايي در زمره امور ترافعي و مستلزم تقديم دادخواست و اقامه دعوي نيست. به علاوه، منظور مقنن زناني است كه پس از ازدواج اساساً امكان باردار شدن نداشته اند

نظريه شماره7/3724 مورخ1384/6/7 

سؤال:
١- آيا تقاضاي دريافت جنين اهدايي مستلزم تقديم دادخواست و اقامه دعوي به طرفيت اشخاص است؟
٢- در صورتي كه زوجين قبلاً بارور بوده ولي به جهت پيشگيري بعداً نابارور شده اند ميتوانند تقاضاي دريافت جنين اهدايي نمايند؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه :
 ١- با توجه به مواد ٢ و ٤ قانون نحوه اهداي جنين به زوجين نابارور مصوب سال ١٣٨٢ و ماده ٥ آييننامه قانون مزبور مصوب سال ١٣٨٣ ، تقاضاي دريافت جنين اهدايي از دادگاه به منظور بررسي صلاحيت زوجين تنظيم مي شود و مستلزم تقديم دادخواست و اقامه دعوي به طرفيت اشخاص به نحوي كه در استعلام آمده نيست . به عبارت ديگر، اين درخواست در زمره امور ترافعي نيست . بدين لحاظ دادگاه پس از احراز صلاحيت و شرائط زوجين، مجوز دريافت جنين را به نام زوجين صادر ميكند.
 ٢- با عنايت به عنوان قانون و عبارت قسمت اخير ماده ١ كه مقرر داشته :«...به رحم زناني كه پس از ازدواج و انجام اقدامات پزشكي ناباروري آنها (هر يك به تنهائي يا هر دو ) به اثبات رسيده اقدام نمايد.» به نظر مي رسد منظور مقنن زناني باشند كه پس از ازدواج اساساً امكان باردار شدن نداشته اند، نه اشخاصي كه بارور بوده اند ولي به جهاتي از اين امر پيشگيري نموده و بعداً نابارور شده اند.

روابــــط صریـــــــــح