عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ شماره 8888-11111 مورخ 1350/11/12

‌ماده 17 ـ

بر اساس مواد فوق وظايف وزارت كشاورزي و منابع طبيعي به شرح زير تعيين مي‌گردد:
1 ـ تنظيم و پيشنهاد سياست و خط مشي كشاورزي و دامداري و بهره‌وري از سرزمين از نظر كشاورزي و دامداري و حفظ و توسعه و اصلاح و‌بهره‌برداري از منابع طبيعي كشور براي بررسي و تصويب هيأت وزيران و منظوركردن در برنامه‌هاي عمراني و توسعه اقتصادي كشور.
2 ـ اتخاذ روشها و تدابير ضروري در زمينه حفظ منابع طبيعي و جلوگيري از انهدام آنها و بهبود محيط زيست از طريق پيشگيري و م‌مانعت از هر‌اقدام مضر و نظارت بر حسن اجراي مقررات موضوعه.
3 ـ انجام دادن تحقيقات علمي‌و بررسي‌هاي اقتصادي در رشته‌هاي مختلف كشاورزي و دامي‌و منابع طبيعي و انتشار سالانه نتايج حاصل از‌تحقيقات علمي‌انجام شده در زمينه‌هاي مختلف كشاورزي.
‌بررسي‌هاي مربوط به آب كماكان بر عهده وزارت آب و برق است.
4 ـ تهيه و انتشار آمارهاي اختصاصي از محصولات كشاورزي و دامي ‌و مراتع و اصلاح مداوم آنها از طريق ايجاد سازمان‌هاي مناسب يا خريد‌ خدمات.
5 ـ ترويج نتايج حاصل از بررسيها و تحقيقات و هدايت و ارشاد و آشنا ساختن كشاورزان و دامداران و شركتها و مؤسسات كشاورزي و دامداري با اصول و فنون جديد كشاورزي و دامداري.
6 ـ تأمين خدمات فني كشاورزي و دامداري مورد احتياج شركتهاي سهامي‌زراعي و شركتهاي تعاوني روستايي به تقاضاي وزارت تعاون و امور ‌روستاها با حق اولويت و در حدود امكانات مالي و نيروي انساني وزارت كشاورزي و منابع طبيعي.
7 ـ تمركز و اداره امور مربوط به آموزش حرفه‌اي كشاورزي كشور و بسط و توسعه آن و همچنين اعلام نظر در مورد احتياجات و برنامه تعليمات ‌عاليه كشاورزي و همكاري و تبادل نظر با دانشكده‌هاي كشاورزي ـ دامپزشكي و منابع طبيعي و نظاير آن.
8 ـ حفظ و اصلاح خاكهاي كشور و فراهم آوردن موجبات بهره‌برداري از آنها و همچنين حفاظت و اصلاح و توسعه و تكثير و بهره‌برداري از ساير ‌منابع طبيعي (‌جنگلها ـ مراتع ـ حيوانات وحشي ـ آبزيان درياها و آبهاي داخلي) و بهسازي محيط زيست از نظر ايجاد فضاي سبز.
9 ـ اصلاح و تهيه و تكثير انواع نهال و بذر مرغوب و متناسب با شرايط اقليمي ‌و كشاورزي مناطق مختلف كشور.
10 ـ بررسيهاي مربوط به دامداري و انتخاب و اصلاح و تكثير نژادهاي مناسب دام با شرائط اقليمي ‌و كشاورزي كشور.
11 ـ انجام دادن وظايف ناشي از اجراي قانون سازمان دامپزشكي و بررسي و تأمين بهداشت دام كشور و پيشگيري و مبارزه با بيماري‌ها و ‌جلوگيري از ورود و اشاعه بيماريهاي دامي‌از خارج از كشور و بازرسي بهداشتي كشتار از نظر دامپزشكي.
12 ـ تهيه و اجراي طرحهاي جامع مربوط به افزايش توليد محصولات كشاورزي و دامي ‌و بهبود زندگي جمعيتهاي متحرك روستايي و ايجاد ‌سردخانه و كشتارگاهها و مراكز استقرار و انتظار دام و كارخانه‌هاي مربوط.
13 ـ تهيه مايه‌ها و سرمها و ساير مواد بيولوژيكي مورد نياز براي تشخيص و مبارزه با بيماريهاي حيوانات و انجام دادن پژوهشهاي علمي ‌مربوط‌ به شناسايي بيماريهاي دام و امراض مشترك انسان و دام.
14 ـ انجام دادن عمليات مبارزه با آفات و بيماريهاي عمومي‌و قرنطينه گياهي و مشاركت در امر مبارزه با آفات و بيماريهاي همگاني و جلوگيري از ‌ورود و شيوع آفات و بيماريهاي قرنطينه‌اي گياهي و نظارت در ورود و توزيع مواد حشره‌كش و سموم آفات نباتي و بيماريهاي گياهي و در صورت لزوم‌ تهيه و توليد مواد مذكور.
15 ـ انجام دادن هرگونه عمليات بررسي و خدمات مهندسي زراعي به‌منظور استفاده مفيد از آب و خاك و به كار بردن ماشين در عمليات‌كشاورزي.
16 ـ انجام دادن عمليات بازرگاني براي توزيع كود شيميايي و سموم آفات نباتي.
17 ـ توسعه مكانيزاسيون كشاورزي و انجام عمليات بازرگاني براي تدارك و توزيع انواع ماشينها و ادوات كشاورزي و لوازم يدكي و ايجاد ‌تعميرگاههاي ثابت و سيار.
18 ـ نظارت در عمليات كارخانجات پنبه پاك‌كني و ساير كارخانجات تبديل مواد اوليه كشاورزي از لحاظ تهيه بذر و رقم‌بندي و تصفيه.
19 ـ انجام دادن وظائف ناشي از اجراي قانون تشكيل سپاه ترويج و آباداني.
20 ـ بررسي آفات و بيماريهاي گياهي و محصولات كشاورزي و تعيين بهترين روش پيشگيري و مبارزه با آنها.
21 ـ انجام دادن بررسيهاي حاصلخيزي خاك و شناسايي و طبقه‌بندي خاكهاي كشور و مطالعات مربوط به حفظ و حمايت و تعيين بهره‌دهي‌خاكهاي كشور.
22 ـ تأسيس واحدهاي بزرگ دولتي و مشاركت با بخش خصوصي براي بهره‌برداري توأم كشاورزي و دامداري به منظور تسريع در افزايش توليد‌ محصولات كشاورزي و دامداري و صنايع وابسته.
23 ـ اعمال سياست‌هاي توسعه منابع آب و خاك و توليد حداكثر فرآورده‌هاي كشاورزي و دامي‌در مقابل حداقل مصرف آب و افزايش توليد از‌ طريق اعطاي وام و اعتبار به وسيله صندوق توسعه كشاورزي و صندوق عمران مراتع و طرحهاي افزايش توليد و منابع اعتباري ديگر و يا از طريق ‌امحاء كشت محصولاتي كه كشت آنها در نقاط معيني ممنوع اعلام شود.
24 ـ تشويق ايجاد شركت‌هاي خصوصي كشاورزي و دامداري به‌صورت واحدهاي تجاري و اقتصادي از طريق كمكهاي اعتباري و فني.
25 ـ تأسيس و تشويق ايجاد مجتمعهاي صنعتي و بهره‌برداري از جنگلها و مراتع و آبزيان طبق قوانين و مقررات مربوط.
26 ـ تهيه و اجراي طرحهاي بزرگ جنگل كاري و جنگلداري و احياء جنگلها و مراتع طبق قوانين و مقررات مربوط.
27 ـ تأسيس پاركهاي بزرگ و مجهز جنگلي.
28 ـ طرح و اجراي برنامه آبخيزداري.
29 ـ در مورد لزوم، تبديل محصولات توليد شده كشاورزي و دامي‌در واحدهاي بهره‌برداري دولتي و شركتهاي كشاورزي و دامداري كه با‌ مشاركت وزارت كشاورزي و منابع طبيعي تأسيس شده يا بشود.
30 ـ تعيين حداقل قيمت تضمين شده و اعمال سياست حمايت قيمت محصولات كشاورزي و دامي.
‌تبصره 1 ـ آيين‌نامه اجرايي مربوط به امحاء كشت توسط وزارت كشاورزي و منابع طبيعي و وزارت تعاون و امور روستاها تنظيم و پس از تصويب‌كميسيونهاي كشاورزي ـ تعاون و امور روستاها و دادگستري مجلسين قابل اجرا خواهد بود.
‌تبصره 2 ـ در مورد بندهاي 7 و 8 و 12 و 16 و 17 شركتهاي سهامي‌زراعي و شركتهاي تعاوني روستايي طبق قوانين مربوط به خود عمل خواهند‌كرد.
‌تبصره 3 ـ مقررات مربوط به جلوگيري از‌الودگي منابع آب مندرج در قانون آب و نحوه ملي شدن آن كماكان به قوت خود باقي است.

روابــــط صریـــــــــح