عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
  • شماره انتشار در روزنامه رسمی :21562
  • تاریخ انتشار در روزنامه رسمی :1397/12/28
  • دستگاه مجری:[شوراي عالي شهرسازي و معماري استان آذربايجان شرقي]
مصوبه‌‌ شماره 310/176383 شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مورخ 1397/12/13

مصوبه شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران پيرامون طرح جامع منطقه نمونه گردشگري دره گشايش مراغه

استاندار محترم و رئيس‌شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان آذربايجان شرقي
شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در جلسة مورخ 1397/11/29 خود، طرح جامع منطقة نمونة گردشگري دره گشايش مراغه، مصوب جلسة مورخ 1396/12/26 شوراي برنامهريزي و توسعه استان آذربايجان شرقي را مورد بررسي قرارداد ضمن توجه به صورتجلسة مورخ 1397/8/23 کميته فني شماره دو (کميته فني گردشگري)، و به شرح زير اتخاذ تصميم نمود:
1. با عنايت به مجموع مصوبات استاني اعم از كارگروه تخصصي امور زيربنايي و شهرسازي استان و شوراي برنامهريزي و توسعه استان و نيز نظريههاي تخصصي دستگاهها از جمله ارزيابي زيست محيطي، محدودة طرح منحصر به 32 هكتار اراضي منابع طبيعي در پيرامون و پايين دست غار هامپوئيل خواهد بود، تأکيد ميگردد که منطقه نمونه داراي فاز بعدي توسعه نخواهد بود و کلية تجهيزات و تأسيسات در همين اراضي مکانيابي و اجرايي مي‌گردد.
2. با توجه به اهميت ميراث طبيعي غار هامپوئيل لازم است بر اساس اعلام نظر کارگروه ملي غارشناسي سازمان حفاظت محيط زيست (موضوع نامة شمارة 36871/340/97 مورخ 1397/9/17 دفتر ارزيابي زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست)، بر ملاحظات زير تاکيد مي گردد:
2ـ 1ـ طرح مديريت غار و حريم آن شامل مراحل اجرايي و بهرهبرداري توسط مشاور ذي‌صلاح تهيه و با دستورالعمل حفاظت و بهرهبرداري از غارها و شرح خدمات ابلاغي، به کارگروه غارشناسي ارائه و از اين نهاد مجوز لازمه را اخذ نمايد.
2ـ 2ـ واگذاري ماليکت غار و حريم آن بر اساس نقشة غار به سرمايهگذار مجاز نميباشد.
2ـ 3ـ بارگذاري و ايجاد ابنيه اعم از ثابت يا موقت، جاده، و مسير دسترسي در بالادست دهانة غار تا خط الرأس ممنوع است.
2ـ 4ـ هرگونه احداث ابنيه ثابت در شعاع پانصد متري دهانه در پايين دست و طرفين دهانة غار ممنوع است.
2ـ 5 ـ ممنوعيت فصلي ورود به غار در فصل زادآوري و خواب زمستانه خفاشها مطابق با نظر اعلامي سازمان حفاظت محيط زيست از سوي بهرهبردار رعايت گردد.
3. ميزان آب مصرفي موردنياز، مطابق استانداردهاي موجود در انطباق با منابع آبي قطعي و تملک شده توسط سرمايه گذار طرح به تأييد نمايندة وزارت نيرو در کميته فني شماره دو (کميته فني گردشگري) برسد و در صورتي که به هر دليل امکان تملک يا تغيير کاربري چاه جديد ميسر نگردد، لازم است کل برنامهريزي فيزيکي طرح متناسب با منابع آبي موجود تقليل يابد.
4. نقشه طرح اجرايي جمعآوري فاضلاب و ايستگاه تصفيهخانه طرح پس از اخذ تأييد از سوي شركت آب منطقهاي استان در اسناد طرح لحاظ گردد.
5. هرگونه استقرار كاربري و احداث ابنيه در بستر و حريم رودخانه «مردوق چاي» ممنوع است.
6. مطابق پيشنهادات طرح، حداکثر زيربناي قابل احداث در طرح معادل 5000 مترمربع (5/1درصد کل مساحت سايت) خواهدبود که مختص کاربريهاي اقامتي و خدمات گردشگري و تفريحي خواهد بود. ضمنا همراستا با پيشنهادات مهندسين مشاور طرح، حداکثر ميزان بستر طبيعي محدودة طرح که در روند اجراي طرح جامع منطقة نمونة گردشگري دستکاري‌شده و در آن عمليات عمراني اجرايي ميگردد، معادل 5/6 درصد مساحت اراضي محدودة طرح جامع منطقه خواهد بود.
7. احداث واحدهاي اقامتي موقت با رعايت الزامات مربوط به غار صرفاً با سازههاي سبك و منطبق بر الگوي بومي منطقه صورت گيرد.
8. كلية مفاد مندرج در نامه اعلام نظر اداره كل محيط زيست استان آذربايجان شرقي با شماره 4671/95 مورخ 31/4/95 در طرح نهايي لحاظ گردد.
9. حفظ و پوشش گياهي و جلوگيري از قطع آن در ساخت و سازها ضرورت دارد و همچنين لازم است جاده دسترسي طرح در حد وضع موجود حفظ شود.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعكاس و اقدام اعلام مي‌شود. خواهشمند است در اجراي ماده 42 آيين‌نامه نحوه بررسي طرحهاي توسعه و عمران، دستور فرمائيد مدارك با اعمال اصلاحات صدرالذكر جهت ابلاغ حداكثر طي دو ماه آتي به دبيرخانه شوراي عالي ارسال شود.