عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

تبصره (الحاقي 1384/2/21) ـ

جنگلهاي دست كاشت و يا جنگلها و مراتعي كه در اجراي وظيفه احياء و توسعه منابع طبيعي از قبيل طرحهاي جنگلداري، مرتعداري، بيابان‌زدايي، طرح‌هاي مديريت منابع طبيعي و يا طرح‌هايي كه با مشاركت اشخاص حقيقي و حقوقي براي توسعه منابع جديد ايجاد مي‌شوند و همچنين پاركهاي جنگلي و خزانه‌هاي توليد نهال و بذر جنگلي و مرتعي (نهالستان‌هاي عمومي، ايستگاههاي توليد بذر و نهال) در محدوده منابع طبيعي يادشده در حكم منابع مذكور در اين ماده مي‌باشد.
ماده 3 (اصلاحي 1348/1/20 و 1349/4/7): بهره‌برداري از منابع مذكور در ماده 2 توسط اشخاص حقيقي يا حقوقي در هر مورد طبق طرحي به عمل خواهد آمد كه به تصويب وزارت منابع طبيعي رسيده باشد و وزارت منابع طبيعي با رعايت مفاد طرحهاي مصوب قرارداد لازم را تنظيم و پروانه بهره‌برداري صادر خواهد نمود. وزارت منابع طبيعي مجاز است نسبت به بهره‌برداري از منابع مذكور رأساً يا با تأسيس شركت و يا با مشاركت اشخاص حقيقي يا حقوقي اقدام كند، همچنين اجازه دارد نسبت به راهسازي براي منابع مذكور و ايجاد صنايع چوب به ترتيب فوق عمل نمايد.
تبصره 1 (الحاقي 1348/1/20): استفاده از مراتعي كه براي آنها طرح مرتعداري تهيه و تصويب نشده است براي تعليف دام مستلزم اخذ پروانه چرا از وزارت منابع طبيعي و رعايت ضوابط و شرايطي است كه به وسيله وزارت مزبور آگهي خواهد شد.
تبصره 4 (الحاقي 1348/1/20): قطع و ريشه‌كني اشجار و بوته‌هاي جنگلي و بهره‌برداري از درختان افتاده و تهيه زغال در خارج از منطقه شمال (حوزه آستارا تا حوزه گليداغي) منحصراً از طريق وزارت منابع طبيعي به عمل خواهد آمد.
تبصره 6 (الحاقي 1348/1/20): هيچ يك از كارمندان وزارت منابع طبيعي و يا اشخاصي كه در آن وزارتخانه سمتي دارند نمي‌توانند به هر نحوي از انحاء در مشاركت اشخاص حقيقي يا حقوقي اين ماده شخصاً ذي‌نفع باشند. متخلفين از اين امر مشمول مجازاتهاي مربوط به تصرف در اموال دولتي و سوء استفاده شخصي از اموال و مقام دولتي هستند.
تبصره 7 (الحاقي 1376/1/17): بهره‌برداري در قالب طرح و به صورت انبوه از فرآورده‌هاي فرعي جنگلي و مرتعي ملي شده، از قبيل باريجه، كتيرا، آنقوزه و سقز كه فهرست آنها توسط وزارت جهاد سازندگي تهيه و منتشر مي شود، مستلزم اخذ مجوز لازم از وزارت ياد شده است. اولويت بهره‌برداري يا رعايت اصول فني با دارندگان پروانه چراي دام و بهره‌برداران جنگلي و مرتعي در هر منطقه خواهد بود. بهاي پايه فرآورده‌هاي جنگلي و مرتعي هر سال توسط وزارت جهاد سازندگي تعيين مي‌شود. بهره مالكانه فرآورده‌هاي ياد شده، با توجه به نرخي كه سالانه به وسيله وزات مذكور اعلام مي‌گردد، از متقاضي دريافت و به حساب خاصي در خزانه‌داري كل واريز مي‌شود. صد در صد (100%) وجوه يادشده توسط سازمان برنامه و بودجه به منظور حفظ و احياء جنگلها، مراتع و بيشه‌هاي طبيعي و اراضي جنگلي در بودجه سالانه وزارت جهاد سازندگي (سازمان جنگلها و مراتع) پيش‌بيني مي‌شود.