عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/3521 مورخ 1387/6/10

چنانچه رأي كميسيون ماده100 قانون شهرداري در شعبه ديوان عدالت اداري نقض شده و رأي قطعي نسبت به آن صادر شود و مجدداً در كميسيون هم عرض مطرح گردد، كميسيون بايد از رأي ديوان عدالت تبعيت نمايد

نظريه شماره7/3521 مورخ1387/6/10 

سؤال: آرائي كه از كميسيون بدوي يا تجديدنظر ماده100 قانون شهرداري صادر شود و در ديوان عدالت اداري نقض ميگردد به چه كميسيوني ارجاع شده و آن كميسيون چه تصميمي ميگيرد؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : اولاً: با توجه به مقررات جديد ديوان عدالت اداري مصوب سال ١٣٨٥ كميسيونهاي هم عرض وفق ماده ١٤ و تبصره آن مكلفند بر مبناي رأي قطعي ديوان عدالت اداري اقدام به صدور رأي نمايند در اين صورت چنانچه شعبه هم عرض شعبه تجديد نظر كميسيون ماده ١٠٠ باشد رأي صادره نسبت به شهرداري قطعي و لازم الاجراء خواهد بود اما اگر كميسيون هم عرض كميسيون ماده ١٠٠ بدوي باشد شهرداري مي تواند نسبت به رأي صادره در كميسيون تجديدنظر ماده ١٠٠ اعتراض نمايد . ضمناً طبق ماده ١٠٠ از قانون شهرداري و تبصره ه اي آن كميسيون ماده ١٠٠ قانون شهرداري به كميسيونهاي بدوي و تجديدنظر تقسيم نشده بلكه هر كميسيوني كه در ابتداي امر پرونده به آن ارجاع شده باشد كميسيون بدوي و هر كميسيوني كه اعتراض به رأي كميسيون بدوي به آن ارجاع گردد كميسيون تجديدنظر ناميده مي شود و لذا پرونده پس از اعاده از ديوان عدالت اداري به كميسيوني ارجاع مي شود كه قبلاً به موضوع رسيدگي نكرده و رأي نيز صادر ننموده است. ثانياً: چنانچه كميسيون هم عرض كميسيون تجديدنظر بوده و رأي كميسيون برخلاف دادنامه صادره از ديوان عدالت بوده باشد مالك ساختمان مي تواند مجدداً از رأي صادره به ديوان عدالت اداري شكايت نمايد و اگر كميسيون هم عرض كميسيون بدوي باشد و رأي صادره برخلاف تصميم ديوان عدالت باشد مالك ساختمان ميتواند نسبت به رأي مذكور درخواست تجديدنظر نمايد. ثالثاً: مهلت اعتراض از رأي صادره در كميسيون بدوي به كميسيون تجد يدنظر حسب مقررات قانوني ده روز است.

روابــــط صریـــــــــح