عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/8002ه مورخ 1386/11/29

طبق قانون دارنده چك كسي است كه چك به نام او ظهرنويسي شده است

نظريه شمار7/8002ه مورخ1386/11/29

سؤال:
در صورتي كه چك بدون ظهرنويسي در اختيار ديگري قرار گيرد و يا اين كه صادركننده چك را در وجه شخص معيني صادر و حق انتقال چك را از وي سلب نموده باشد، ولي دارنده چك آن را به ديگري واگذار نمايد، آيا شخصي كه چك به او واگذار شده، طبق قانون صدور چك دارنده چك تلقي مي شود و در نتيجه حق مراجعه به بانك و وصول وجه چك را دارد؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه: كسي كه چك در وجه وي صادر شده مي تواند با ظهرنويسي آن را به شخص ديگري واگذار نمايد، به شرطي كه صادركننده حق انتقال چك را از وي سلب نكرده باشد (يعني در متن چك روي كلمه«حواله كرد»قلم نزده باشد) در اين صورت دارنده چك با توجه به قسمت اخير ماده ٢ قانون صدور چك ، كسي است كه چك به نام او ظهرنويسي شده و مي تواند جهت وصول آن به بانك مراجعه نمايد، ولي اگر چنين چكي بدون ظ هرنويسي در اختيار ديگري قرار گيرد و يا اين كه صادر كننده روي كلمه«حواله كرد» در متن چك را قلم زده و حق انتقال را از دارنده سلب نموده باشد، در صورت انتقال چك به ديگري، دارنده بعدي از جمله دارندگان مذكور در قسمت اخير ماده ٢ قانون صدور چك، محسوب نميگردد و در نتيجه حق مراجعه به بانك جهت وصول وجه چك را ندارد.

روابــــط صریـــــــــح