عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/1066 مورخ 1387/2/24

بعد از انقضاي مدت اجاره چنانچه مستأجر مورد اجاره را تخليه نموده ولي تحويل مالك ندهد بايد اجرت المثل بپردازد

نظريه شماره7/1066 مورخ1387/2/24

سؤال: در مورد اجاره محل مسكوني، چنانچه مدت اجاره منقضي شده و مستأجر مورد اجاره را كلاً تخليه كرده ولي آن را به مالك تحويل نداده باشد آيا مالك مستحق مطالبه اجرت المثل اين مدت خواهد بود؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : مستفاد از ماده ١٩٨ قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور مدني ، و با توجه به مقررات ماده ٤٩٤ قانون مدني ، عقد اجاره به محض انقضاي مدت برطرف ميشود و اگر مستأجر پس از انقضاي مدت عين مستأجره را بدون اذن مالك مدتي در تصرف خود نگاه دارد موجر براي مدت مزبور مستحق اجرت المثل خواهد بود اگر چه مستأجر استيفاء منفعت نكرده باشد و اگر با اجازه مالك آن را در تصرف داشته باشد وقتي بايد اجرت المثل بدهد كه استي فاي منفعت كرده باشد از مفاد استعلام چنين بر مي آيد كه هرچند مستأجر بعد از انقضاي مدت اجاره از مورد اجاره استيفاي منفعت نكرده ولي چون آن را به مالك تحويل نداده و بدون اجازه مالك نيز بوده است، مستأجر كماكان متصرف مورد اجاره شناخته مي شود ولذا اصل بر ادامه تصرف است و نظر به اين كه تصرف مذكور بدون اجازه موجر صورت گرفته طبق مقررات ماده ٤٩٤ موجر مستحق مطالبه اجرت المثل خواهد بود.

روابــــط صریـــــــــح