عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده1ـ

در اين آيين‌نامه اصطلاحات و عبارات زير در معاني‌مشروح مربوط به‌كار مي‌روند:
الف ـ ستاد: ستاد مديريت و حمل و نقل و سوخت
ب ـ شوراي عالي: شوراي عالي هماهنگي ترافيك شهرهاي كشور
پ ـ شوراي همتا: شوراي هماهنگي ترافيك استان
ت ـ شورا: شوراي اسلامي شهر
ث ـ سازمان مديريت حمل و نقل مسافر: سازمان مديريت حمل و نقل همگاني تابع شهرداري با اساسنامه مصوب كه مديريت و نظارت بر سامانه‌هاي حمل و نقل عمومي شهري شهر اعم از انواع تاكسي، ون، ميني‌بوس، مديبوس و اتوبوس را بر عهده دارد.
ج ـ سازمان مديريت حمل و نقل بار: سازمان مديريت حمل و نقل بار تابع شهرداري با اساسنامه مصوب كه مديريت و نظارت بر سامانه‌هاي حمل و نقل عمومي بار شهري اعم از شركتهاي حمل و نقل بار شهري و حومه‌اي را بر عهده خواهد داشت.
چ ـ مديريت حمل و نقل مسافر: مديريت حمل و نقل مسافر در شهرهايي كه داراي سازمان حمل و نقل همگاني هستند ايجاد شده و مديريت و نظارت بر فعاليت سامانه‌هاي حمل و نقل مسافر را زير نظر سازمان حمل و نقل همگاني برعهده دارد.
ح ـ مديريت حمل و نقل بار: مديريت حمل و نقل بار شهرداري در شهرهايي كه داراي سازمان حمل و نقل همگاني هستند ايجاد شده و مديريت و نظارت بر حمل و نقل بار را زير نظر سازمان حمل و نقل همگاني برعهده دارد.
خ ـ مديريت حمل و نقل بار و مسافر: مديريت حمل و نقل بار شهرداري در شهرهايي كه فاقد هر يك از سازمانهاي يادشده براي مديريت امور حمل و نقل بار و مسافر هستند ايجاد شده و مديريت و نظارت بر حمل و نقل بار و مسافر را بر عهده دارد.
د ـ شركت حمل و نقل بار شهري: شخصيت حقوقي كه با رعايت مفاد اين آيين‌نامه و مقررات مربوط، با هدف حمل و نقل بار شهري موفق به اخذ مجوزهاي لازم از شهرداري در حمل و نقل بار (به نمايندگي از شهرداري) شده و تحت نظر شهرداري فعاليت مي‌نمايد.
ذ ـ شركت حمل و نقل مسافر شهري: شخصيت حقوقي كه با رعايت مفاد اين آيين‌نامه و مقررات مربوط، با هدف حمل و نقل شهري موفق به اخذ مجوزهاي لازم از شهرداري شده و فعاليت مي‌نمايد.
ر ـ پروانه اشتغال به حمل بار و مسافر: مجوزي كه براي اشتغال به حمل بار و مسافر توسط شخص حقيقي واجد شرايط تحت پوشش شركت حمل و نقل براي مدت، خدمت، مسير و محدوده معين، طبق اين آيين‌نامه و ساير مقررات مرتبط، توسط شهرداري صادر مي‌گردد.
ز ـ محدوده: براساس قانون تعاريف محدوده و حريم شهر، روستا و شهرك و نحوه تعيين آنها ـ مصوب 1384ـ محدوده شهر عبارت است از حد كالبدي موجود شهر و توسعه آتي در دوره طرح جامع و تا تهيه طرح مذكور در طرح هادي شهر كه ضوابط و مقررات شهرسازي در آن لازم‌الاجرا است. شهرداريها علاوه بر اجراي طرحهاي عمراني از جمله احداث و توسعه معابر و تأمين خدمات شهري و تأسيسات زيربنايي در چارچوب وظايف قانوني مرز كنترل و نظارت بر احداث هرگونه ساختمان و تأسيسات و ساير اقدامات مربوط به توسعه و عمران در داخل محدوده شهر را نيز به عهده دارند.
ژـ حريم: براساس قانون تعاريف محدوده و حريم شهر، روستا و شهرك و نحوه تعيين آنها ـ مصوب1384ـ حريم شهر عبارت است از قسمتي از اراضي بدون فاصله پيرامون محدوده شهر كه نظارت و كنترل شهرداري در آن ضرورت دارد و از مرز تقسيمات كشوري شهرستان و بخش مربوط تجاوز نكند. در اين آيين‌نامه منظور از كلمه « حومه» همان حريم مي‌باشد.

روابط تنقیحی