عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده23ـ

ماده (193) به شرح ذيل اصلاح و ماده (194) حذف مي‌شود:
ماده193ـ نحوه رسيدگي به سؤال نماينده از وزير به شرح ذيل خواهد بود:
1ـ هر نماينده مي‌تواند راجع‌به مسائل داخلي و خارجي كشور از وزير مسؤول درباره وظايف او سؤال نمايد سؤال بايد كتبي و صريح بوده و در فرم مخصوص كه هيأت رئيسه تهيه مي‌نمايد توسط نماينده تنظيم و به هيأت رئيسه تسليم شود.
هيأت رئيسه موظف است سؤال را فوري به كميسيون تخصصي ذي‌ربط ارسال نمايد.
2ـ كميسيون موظف است حداكثر ظرف مدت ده روز پس از وصول سؤال، جلسه‌اي با حضور وزير و سؤال‌كننده تشكيل‌دهد و با استماع نظرات سؤال‌كننده و وزير و بررسي‌هاي لازم، به موضوع رسيدگي كند.
3ـ چنانچه سؤال‌كننده، توضيحات وزير را قانع‌كننده نداند، كميسيون با تعيين قلمرو « ملي» يا « منطقه‌اي» سؤال، بلافاصله نسبت به ارجاع سؤال ملي به هيأت رئيسه جهت اعلام وصول در اولين جلسه علني اقدام مي‌نمايد.
4ـ در رابطه با سؤال منطقه‌اي، كميسيون موظف است حداكثر ظرف مدت ده روز نسبت به ارائه راه‌حل و ارسال گزارش به هيأت رئيسه مجلس و رئيس‌جمهور (توسط رئيس مجلس) اقدام نمايد.
هيأت‌رئيسه مساعي لازم نسبت به‌حل موضوع سؤال منطقه‌اي را به‌عمل‌مي‌آورد. چنانچه پس از پانزده روز از ارجاع نامه كميسيون، نماينده سؤال‌كننده همچنان موضوع را حل و فصل نشده بداند، از هيأت رئيسه درخواست طرح سؤال منطقه‌اي در جلسه علني را مي‌نمايد.
هيأت رئيسه موظف است در اولين جلسه علني، سؤال منطقه‌اي را اعلام وصول و فوري به وزير ابلاغ و به كميسيون ذي‌ربط ارسال نمايد. كميسيون موظف است ظرف يك هفته گزارش نهايي را به هيأت رئيسه ارائه نمايد.
5 ـ طبق اصل هشتاد و هشتم (88) قانون اساسي، وزير مورد سؤال مكلف است حداكثر ظرف مدت ده‌روز از تاريخ ابلاغ سؤال در مجلس حضوريافته و به سؤال پاسخ دهد مگر آن‌كه وزير به صورت رسمي و با عذر موجه تقاضاي تأخير حداكثر براي مدت ده روز داشته باشد.
6 ـ در جلسه علني ابتدا گزارش كميسيون متضمن طرح سؤال و بررسي‌هاي انجام‌شده توسط مخبر كميسيون به مدت حداكثر پنج دقيقه مطرح مي‌شود سپس وزير و نماينده سؤال‌كننده به ترتيب و هركدام به مدت حداكثر پانزده دقيقه توضيحات خود را ارائه مي‌دهند و در صورت قانع نشدن نماينده، رئيس جلسه نظر مجلس را در اين مورد اخذ مي‌كند. در صورتي كه اكثر نمايندگان حاضر، نظر به وارد بودن سؤال نماينده يا نمايندگان بدهند رئيس مجلس موظف است موضوع را به رئيس‌جمهور جهت رسيدگي ارجاع نمايد.
تبصره 1ـ عدم حضور وزير در مجلس و كميسيون به منزله وارد بودن سؤال مي‌باشد.
تبصره2ـ سؤال‌كننده يا وزير مي‌توانند از وقت خود در جلسه علني طي دو نوبت استفاده نمايند.
تبصره3ـ گزارش كميسيون حداقل بيست و چهار ساعت قبل از طرح سؤال در مجلس بايد چاپ و بين نمايندگان توزيع شود.
تبصره4ـ در صورتي كه سؤال توسط چند نماينده تنظيم گردد، نماينده منتخب سؤال‌كنندگان جهت توضيح سؤال در كميسيون و صحن علني بايد در فرم مربوط به‌سؤال مشخص گردد در صورت عدم توافق سؤال‌كنندگان، نماينده آنها توسط يكي از اعضاء هيأت رئيسه به قيد قرعه انتخاب خواهد شد.
تبصره5 ـ سؤال مي‌تواند شامل اجزاء متعدد باشد.

روابــــط صریـــــــــح
روابط تنقیحی