عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
  • شماره انتشار در روزنامه رسمی :18470
  • تاریخ انتشار در روزنامه رسمی :1387/5/7
  • شماره ابلاغ :شماره17440/310/300
  • تاریخ ابلاغ :1387/4/17
مصوبه‌‌ شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مورخ 1387/2/16

مصوبه شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران راجع به طرح جامع ناحيه جيرفت

استاندار محترم استان كرمان
موضوع: اعلام مصوبه طرح جامع ناحيه جيرفت
در اجراي بند (5) ماده (4) قانون تاسيس شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران و ماده (42) آئين‌نامه نحوه بررسي و تصويب طرحهاي توسعه و عمران محلي، ناحيه‌اي، منطقه‌اي و ملي و مقررات شهرسازي و معماري كشور، مصوب 1378/10/12 هيأت محترم وزيران، به استحضار مي‌رساند؛ شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در جلسه مورخ 1387/2/16؛ طرح توسعه و عمران (جامع) ناحيه‌اي جيرفت (شامل شهرستانهاي بافت، جيرفت، عنبرآباد، كهنوج و منوجان) را كه توسط اين وزارتخانه و در اجراي بندهاي (الف) تا (هـ) از قسمت (1) ماده (3) قانون تغيير نام وزارت آباداني و مسكن به مسكن و شهرسازي و تعيين وظايف آن و تصويب‌نامه شماره70971/ت407 ـ و مورخ 1373/11/5 هيأت وزيران دائر بر الحاق متن متمم به انتهاي تبصره (3) ماده (4) آيين‌نامه مربوط به استفاده از اراضي و احداث بنا و تاسيسات در خارج از محدوده قانوني و حريم شهرها تهيه و در تاريخ 1385/7/26 در شوراي برنامه‌ريزي و توسعه آن استان به تصويب رسيده ‌بود را با تأكيد بر لزوم انجام اصلاحات ذيل مورد تصويب نهايي قرار داد:
1ـ به روز نمودن اطلاعات جمعيتي با آخرين سرشماري موجود و اصلاح اسناد و مدارك بر مبناي تقسيمات كشوري ملاك عمل.
2ـ حذف عبارات غيررسمي از قبيل « روستا ـ شهر» از متن گزارش و اصلاح تعاريف مربوط به تبديل روستا به شهر براساس ضوابط موجود.
3ـ درج محدوده‌هاي تاريخي و تمدني مربوط به اين ناحيه (با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي) در نقشه‌ها و توجه به محدوديتهاي مربوطه در ضوابط و مقررات طرح.
4ـ توجه به جاذبه‌هاي تاريخي و فرهنگي ناحيه در سطح‌‌بندي مراكز جمعيتي و اسناد مربوطه.
5 ـ اصلاح داده‌هاي تاريخي و فرهنگي مندرج در متن گزارش با هماهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي.
6 ـ پياده‌سازي مكانهاي پيش‌بيني شده براي استقرار كپرنشينان در اسناد طرح (با هماهنگي بنياد مسكن انقلاب اسلامي).
7ـ پيش‌بيني مناطق يا محورهاي مستعد براي احداث باغشهر توسط سازمان مسكن و شهرسازي استان كرمان و لحاظ نمودن آن در نقشه‌هاي طرح.
8 ـ ارايه محدوديت‌ها و راهكارهاي استفاده از اراضي با توجه به شرايط ويژه لرزه‌خيزي ناحيه.
9ـ ضرورت انجام مطالعه امكان‌سنجي و پيش‌بيني حريم حفاظتي در حاشيه هريرود توسط سازمان مسكن و شهرسازي استان و تصويب نتايج مطالعات در وزارت مسكن و شهرسازي در ضمن شورايعالي مقرر نمود كه پيش‌بيني هرگونه توسعه بخش كشاورزي در طرح‌هاي ناحيه‌اي، صرفاً از محل صرفه‌جويي منابع آبي كشاورزي همان منطقه و ارايه راهكارهاي مربوطه انجام گيرد.
لازم مي‌داند از مشاركت موثر و ثمربخش شوراي توسعه و برنامه‌ريزي و توسعه آن استان به رياست جنابعالي در فرآيند بررسي و تصويب طرح مذكور قدرداني نموده و اميد است كه با بكارگيري و رعايت دقيق و كامل ضوابط و مقررات طرح يادشده توسط مراجع و دستگاههاي ذيربط موجبات توسعه همه‌جانبه و هماهنگ ناحيه مذكور، در زمينه‌هاي اقتصادي، اجتماعي و كالبدي فراهم گردد.
اين طرح براساس جمعيت پيش‌بيني شده براي ناحيه جيرفت در سال افق طرح (1400) معادل 691995 نفر (63 درصد شهري و 37درصد روستايي)، تهيه شده و اسناد آن به شرح زير مي‌باشد:
سند شماره1ـ نقشه منطقه‌بندي و نقشه كاربري اراضي.
سند شماره2ـ ضوابط نحوه استفاده از اراضي.
سند شماره3ـ سطح‌بندي خدماتي و مراكز جمعيتي.
سند شماره ـ تعيين اولويت استقرار عملكردها و خدمات.
در اجراي ماده2 آيين‌نامه مصوب 1378/10/12 هيأت محترم وزيران، اسناد و مدارك طرح متعاقباً جهت اجرا ابلاغ خواهدشد.

روابــــط صریـــــــــح