عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده3ـ

وظايف و اختيارات سازمان به شرح زير است:
الف ـ انجام امور مطالعاتي، پژوهشي، طراحي، مهندسي و اجرا در زمينه فناوريهاي خدمات فضايي و سنجش از راه دور و تقويت شبكه‌هاي فضايي در داخل و خارج از كشور و تجميع فعاليتهاي حاكميتي مركز سنجش از راه دور ايران و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات.
ب ـ تهيه و تنظيم برنامه‌هاي ميان مدت و بلندمدت در بخش فضايي كشور با همكاري دستگاههاي ذي‌ربط جهت پيشنهاد به مراجع ذي‌ربط.
پ ـ انجام مطالعات به منظور تدوين سياستهاي طراحي، ساخت، پرتاب و استـفاده از ماهواره‌هاي تحقيقاتي و كاربردي و ارايه خدمات فضايي جهت پيشنهاد به مراجع ذي‌صلاح قانوني.
ت ـ انجام تحقيقات، طراحي، ساخت و پرتاب ماهواره‌هاي تجاري، علمي و تحقيقاتي و طراحي و ساخت مركز كنترل و پرتاب ماهواره‌هاي ملي با همكاري دستگاههاي ذي‌ربط.
تبصره ـ امور يادشده به جز پرتاب و مركز كنترل ماهواره‌اي مي‌تواند توسط بخش غيردولتي تحت نظارت سازمان انجام شود.
ث ـ برنامه‌ريزي به منظور هدايت و گسترش استفاده صلح‌آميز از فضاي ماوراي جو و اجرام سماوي و نجوم فناوري فضايي، تقويت شبكه‌هاي ارتباطي ملي، منطقه‌اي و بين‌المللي توسط بخشهاي دولتي، تعاوني، خصوصي و نظارت بر اجراي آنها در چارچوب سياستهاي كلان كشور.
ج ـ مطالعه، پژوهش، توسعه فناوري و آموزشهاي كاربردي خاص در زمينه توسعه علوم و فناوريهاي فضايي.
چ ـ بررسي نيازها و اجراي پروژه‌هاي ماهواره‌اي و ساير فناوريهاي موردنياز جهت توسعه فناوري فضايي در چارچوب قوانين و مقررات مربوط.
ح ـ مشاركت در اجراي پروژه‌هاي ماهواره‌اي ملي، منطقه‌اي و بين‌المللي در چارچوب سياستهاي كلي نظام و ساير قوانين و مقررات مربوط.
خ ـ اعمال وظايف حاكميتي محوله از طريق ارايه سيگنال بخش فضايي (اعم از صوت، تصوير و داده) به متقاضيان در بخش زميني، اعطاي مجوز براي فعاليت در فضا به‌منظور مديريت يكپارچه بخش فضايي كشور و بهره‌برداري منسجم و هماهنگ از فناوري و امكانات شامل ماهواره‌ها، شبكه ماهواره اختصاصي و يا ملي (شامل موبايل ماهواره‌اي)، ايستگاههاي اخذ مستقيم، ايستگاههاي ارسال مستقيم و كنترل ماهواره‌ها در چارچوب ضوابط و مقررات مربوط.
د ـ دريافت تعرفه‌هاي مصوب عرضه خدمات فضايي و اعطاي مجوز فعاليت در فضا.
ذ ـ تعيين صلاحيت پيمانكاران و مشاوران غيردولتي براي انجام امور اجرايي و تحقيقاتي فضايي در بخشهاي مختلف كشور در چارچوب قوانين و مقررات مربوط.
ر ـ نمايندگي، عضويت و حضور در مجامع و اتحاديه‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي مربوط به منظور حفظ منافع ملي در چارچوب سياستهاي كلي نظام و ساير قوانين و مقررات مربوط.
ز ـ اجراي برنامه‌هاي همكاري منطقه‌اي و بين‌المللي در امور فضايي در چارچوب سياستهاي كلي نظام.
ژ ـ مديريت و بهره‌برداري از موقعيتهاي مداري و ماهواره‌اي و هماهنگي با دستگاههاي مسئول و پيگيري جهت ثبت بين‌المللي آنها به منظور استفاده بهينه از منابع فضايي.
س ـ مطالعه و برنامه‌ريزي براي تأمين بخش فضايي مورد نياز كليه شبكه‌هاي ماهواره‌اي كشور جهت ارايه خدمات ماهواره از طريق ماهواره‌‌هاي ملي، منطقه‌اي و بين‌المللي در چارچوب قوانين و مقررات.
ش ـ تهيه و تدوين مقررات و آيين‌نامه‌هاي مرتبط با شرح وظايف مندرج در ماده (9) قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ـ مصوب 1382ـ و پيشنهاد به مراجع قانوني جهت تصويب.
ص ـ ايجاد بايگاني ملي و تمركز در نگهداري و طبقه‌بندي و به هنگام‌سازي اطلاعات فضايي.
تبصره1ـ سازمان موظف است براي انجام امور و وظايف محول شده از حداكثر توان بخشهاي غيردولتي در چارچوب سياستهاي كلي نظام استفاده نمايد.
تبصره2ـ مسئوليت تعيين صلاحيت امنيتي در خصوص بندهاي « خ» و « ذ» اين ماده با مراجع ذي‌ربط خواهدبود.
تبصره3ـ سازمان مجاز است به منظور انجام امور و وظايف محوله با تأييد شوراي گسترش آموزش عالي كشور نسبت به تأسيس مركز تحقيقات فضايي (پژوهشكده و يا پژوهشگاه) و نيز ايجاد شركت در چارچوب قوانين و مقررات، اقدام نمايد.
تبصره4ـ در خصوص بند « د» سازمان مكلف است براساس نرخهايي كه به تصويب هيئت‌وزيران خواهدرسيد اقدام و وجوه حاصل را به حساب درآمد عمومي (نزد خزانه‌داري كل) واريز نمايد. معادل صددرصد (100%) اعتبار يادشده از محل رديف اعتباري در قوانين بودجه در اختيار سازمان قرار مي‌گيرد تا پس از مبادله موافقتنامه با معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور هزينه شود.

روابــــط صریـــــــــح