عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

نظريه

با توجه به ماده 398 و 407 و 409 قانون آئين دادرسي مدني كه در ذيل درج مي‌گردد:
ماده 398- اگر كسي كه خط يا امضا سند به او نسبت داده شده در حال حيات باشد ممكن است كه او را براي استكتاب احضار نمود،‌ عدم حضور يا امتناع از كتابت بدون عذر موجه را در اين مورد دادگاه مي‌تواند قرينه صحت سند قرار دهد.
ماده 407- هر يكاز طرفين دعوي كه مستمسك به گواهي گواه شده‌اند بايد گواه خود را در موقعي كه دادگاه معين كرده حاضر نمايند و در صورت اقتضاء دادگاه گواهها را به درخواست اصحاب دعوي يا يكي از آنها احضار مي‌كند.
ماده 409- هر گواهي كه مطابق قانون احضار شده ولي در روز جلسه حاضر نشود مجدداً احضار خواهد شد و اگر در دفعه دوم حاضر نگرديد دادگاه مي‌تواند او را جلب نمايد.
در مورد سئوال فوق كميسيون مشورتي آئين دادرسي مدني اداره حقوقي در جلسه مورخ 1345/1/17 چنين اظهارنظر كرده است:
در هر مورد كه براي رسيدگي به دعوي تعيين جلسه ضرورت پيدا نمايد متداعيين يا وكلاي آنها و ساير كساني كه در دعوي مداخله داشته باشند مثل وارد ثالث يا مجلوب ثالث دعوت مي‌شوند و دعوت اشخاصي كه در دعوي دخالت نداشته باشند مجوزي ندارد مگر در مورد شهود و مطلعين آن هم به مقرر در مواد 407 و 409 قانون آئين دادرسي مدني بنابراين اگر متداعيين بهسندي استناد نمايند كه امضاء كننده در دعوي دخالت نداشته باشد دعوت امضاء كننده چنين سندي براي استكتاب فاقد مجوز است و صدر ماده 398 قانون آئين دادرسي مدني ناظر به كسي است كه سند مدرك دعوي منتسب به او بوده و در دعوي هم دخالت داشته باشد و ماده مزبور به كساني غير از اصحاب دعوي نظر ندارد و استفاده كننده چنين سندي بايد به وسيله ديگري اصالت سند را ثابت كند.

روابــــط صریـــــــــح