عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
دادنامه‌‌ شماره 86 هيئت عمومي ديوان عالي كشور مورخ 1367/9/28

‌ ‌رأي در مورد ابطال ذيل تبصره 2 ماده 7 آيين‌نامه اجرايي ماده 8 قانون تشكيل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ‌صفحه 951)

شماره هـ 66/34 1368/1/30
‌روزنامه رسمي شماره 12872ـ1368.2.18
‌تاريخ 67.9.28 شماره دادنامه 86 كلاسه پرونده 34.66
‌مرجع رسيدگيـ هيأت عمومي ديوان عدالت اداري
‌شاكيـ آقاي امان‌الله همايون وكيل
‌طرف شكايتـ وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي
‌موضوع شكايت و خواستهـ درخواست ابطال مواردي از آيين‌نامه اجرايي ماده 8 قانون تشكيل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي
‌مقدمه و گردش كارـ شاكي به شرح دادخواست تقديمي تبصره 2 ماده 7 و ماده 10، ماده 12، ماده 13، ماده 28 آيين‌نامه اجرايي ماده 8 قانون تشكيل‌وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را خارج از حدود اختيارات قوه مجريه و مغاير با روح و مفاد قانون تشكيل وزارت بهداشت و درمان و‌آموزش پزشكي دانسته و تقاضاي رسيدگي نموده است. با انجام تبادل لايحه با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، مدير كل دفتر حقوقي‌وزارت مذكور در پاسخ تصوير تصويب‌نامه هيأت وزيران در مورد اصلاح آيين‌نامه اجرايي ماده 8 قانون تشكيل وزارت بهداشت و درمان و آموزش‌پزشكي را ارسال داشته است. سپس شاكي با ارسال لايحه مورخ 67.2.6 اعلام داشته استـ هيأت وزيران در آيين‌نامه جديد قسمتي از موارد مورد‌اعتراض را ‌مواد 10 ـ 13 28) مورد تجديد نظر و اصلاح قرار داده است اما متأسفانه در مورد ابطال يا اصلاح تبصره 2 ماده 7 و ماده 12 آيين‌نامه‌مذكور هيچ گونه اقدامي به عمل نيامده است و خواستار ابطال مواد فوق‌الذكر مي‌باشم. در پاسخ نامه دفتر هيأت عمومي مبني بر اعلام نظر نسبت به‌مورد اعتراض شاكي، مدير كل دفتر حقوقي به شرح لايحه تقديمي چنين اعلام داشته استـ 1 ـ در ارتباط با تبصره 2 ماده 7 آيين‌نامه اجرايي ماده 8‌قانون تشكيل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي بر طبق قانون تنظيم هزينه‌هاي درماني و بهداشتي مصوب 59.12.10 مكلف به تهيه‌آيين‌نامه‌هاي تعرفه هزينه‌هاي بهداشتي و درماني مي‌باشد و با اجراء درآوردن آنها نياز به ضمانت اجرايي مناسب مي‌باشد لذا اين وزارتخانه موضوع را‌در آيين‌نامه موضوع ماده 8 قانون تشكيل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر طبق قانون تنظيم هزينه‌هاي درماني و بهداشتي مصوب‌گنجانيد و چون مسئوليت مؤسسات پزشكي طبق ماده 2 قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و دارويي و مواد خوردني و آشاميدني مصوب سال1334 با مسئوليت فني است، لذا مسأله تعطيل نمودن مؤسسه پزشكي و لغو پروانه مسئول فني در آيين‌نامه پيش‌بيني گرديد. 2 ـ در مورد ماده 12 با‌توجه به اين كه ارائه لوازم و تجهيزات پزشكي، دارويي و پاراكلينكي بايد به نسبت امكانات موجود و نيازهاي واحدهاي مختلف بهداشت و درماني‌كشور صورت گيرد. لذا هيأت وزيران طي ماده مذكور مقرر كرده است كه ارائه لوازم طبق برنامه‌ريزي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي صورت‌گيرد و در قبال تأييديه اين وزارتخانه صورت پذيرد.

روابــــط صریـــــــــح