عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ مورخ 1383/1/1

وظايف واحدهاي استاني وزارت امور اقتصادي و دارايي

1ـ امور مربوط به ثبت و دريافت كليه درآمدهاي استاني در چارچوب قوانين و مقررات مربوط.
2ـ امور مربوط به دريافت و پرداخت سهم از منابع ملي طبق قوانين و مقررات مالي كشور.
3ـ امور مربوط به پرداخت تنخواه‏گردان حسابداري به دستگاه‏هاي اجرايي استان مطابق دستورالعمل‏ها و قوانين جاري كشور.
4ـ امور مربوط به افتتاح حساب‏هاي دولتي در استان براي كليه دستگاه‏هاي اجرايي استان (صرفنظر از اينكه دستگاه داراي بودجه استان است يا ملي).
5 ـ انجام امور مربوط به پرداخت اعتبارات جاري و عمراني استان براساس مصوبات كميته تخصيص اعتبار استان.
6 ـ ارايه گزارش‏هاي مالي از عملكرد درآمدهاي استاني، عملكرد اعتبارات جاري و عمراني استان به دبيرخانه ستاد درآمد و تجهيز منابع استاني و دبيرخانه كميته تخصيص اعتبار استان در مقاطع سه ماهه.
7ـ امضاء چك‏هاي صادره عهده حساب‏هاي خزانه معين با رعايت ماده 124 قانون محاسبات عمومي كشور و مقررات مربوط.
8 ـ بررسي، موافقت و امضاء نامه‏هـاي مربوط بـه اجازه استرداد وجـوه واريزشـده به‏حساب درآمد عمومي كشور كه بايستي جهت استرداد به ذينفع به حساب بانكي ذيحساب مربوط واريز شود.
9ـ تهيه آمارهاي روزانه دريافت‏ها و پرداخت‏هاي خزانه معين جهت ارايه به اداره كل خزانه.
10ـ بررسي و امضاء آمارهاي روزانه، هفتگي و ماهانه دريافت‏ها و پرداخت‏هاي خزانه معين جهت ارايه به اداره كل خزانه.
11 ـ تدوين روش‏هاي مناسب انجام امور مربوط به وصول، رسيدگي، پاسخ، ثبت و بايگاني نامه‏ها و صورت‏حساب‏هاي مربوط به اموال دولت.
12 ـ ابلاغ اعتبارات جاري و عمراني تخصيص يافته دستگاه‏هاي اجرايي تابعه نظام وزارت متبوع.
13ـ نظارت بر حُسن انجام وظايف محوله كاركنان واحد اموال تحت سرپرستي و ايجاد هماهنگي لازم.
14ـ تدوين روش‏هاي مناسب انجام امور مربوط به وصول، رسيدگي، پاسخ، ثبت و بايگاني نامه‏ها و صورت‏حساب‏هاي مربوط به اموال دولت.
15ـ تدوين روش‏هاي لازم به منظور آموزش و آشنايي اُمناء اموال و ساير مسئولين ذيربط در دستگاه‏هاي دولتي نسبت به اجراي صحيح و به موقع مقررات حاكم بر اموال دولت.
16ـ ايجــاد هماهنگي، راهنمـايي و نظارت بر حُسن وظايف ذيحسابي‏هـا نسبت به‏مسايل اموال دولت.
17ـ رسيدگي و نظارت بر امر جمع‏آوري و ارسال اطلاعات لازم براي برآورد ميزان انواع اوراق بهادار مورد نياز واحدهاي مصرف‏كننده اوراق مذكور در سطح استان.
18ـ رسيدگي به تقاضاي واحدهاي مصرف‏كننده اوراق بهادار در سطح استان و تأييد فرم‏هاي درخواست اوراق بهادار ارسالي به مركز با رعايت مقررات مربوط.
19ـ اعمال اقدامات لازم نسبت به تنظيم و ارسال صورت وضعيت گردش اوراق بهادار خزانه معين و همچنين ارسال آمار و گزارشات لازم به اداره كل اوراق بهادار.
20ـ تدوين روش و نظارت لازم به منظور اعزام بازرس يا ساير مأمورين ذيصلاح به‏منظور رسيدگي به مسايل مربوط به حفظ و حراست، استفادة صحيح و تهيه و نگهداري حساب اموال دولت.
21 ـ انجام فعاليت‏هاي تحقيقاتي اقتصادي حسب نياز مراجع ذيربط در استان و وزارت امور اقتصادي و دارايي و ارايه پيشنهادات در اين زمينه در سطح استان به منظور پيشبرد برنامه‏هاي وزارت مذكور.
22 ـ نظارت بر فعاليت‏هاي مالي و اقتصادي بخش خصوصي در جهت اجراي برنامه‏هاي توسعه اقتصادي.
23ـ مراقبت در امر وصول منابع درآمدي دولت كه در قانون بودجه كل كشور منظور مي‏شود.
24 ـ ايجاد تسهيلات و كمك‏هاي لازم به كارگران و كشاورزان در خريد سهام واحدهاي توليدي مشمول قانون گسترش، مالكيت واحدهاي توليدي.
25ـ موافقت با ميزان تضميني مخزنداران اوراق بهادار خزانه معين استان موضوع اختيار خزانه‏دار كل كشور مندرج در قسمت اخير تصويب‏نامه شماره 59664/ت377هـ مورخ 1372/12/24 هيأت محترم وزيران.
26ـ موافقت با انتقال بلاعوض اموال منقول فيمابين ادارات كل تابعه وزارتخانه‏ها و مؤسسات در سطح استان (موضوع ماده 107 قانون محاسبات عمومي).
27ـ رسيدگي به فهرست اموال اماني موضوع ماده 110 قانون محاسبات عمومي.
28ـ جمع‏ْآوري، فروش و حذف اموال منقول زائد، اسقاط و مازاد بر احتياج وزارت امور اقتصادي و دارايي در استان (اختيارات موضوع مواد 9، 10، 12، 35 و تبصره 2 ماده 39 آيين‏نامه اموال دولتي مصوب سال 1372 هيأت محترم وزيران) با رعايت مقررات مربوط.
29ـ صدور احكام انتصاب ذيحسابان واجد شرايط پيشنهادي از طرف شهرداري‏ها و سازمان اتوبوسراني محدوده استان (ماده 31 قانون محاسبات عمومي) و ارسال رونوشت احكام صادره به اداره كل امور ذيحسابي‏ها و نظارت مالي.
30ـ اختيارات و وظايف موضوع آيين‏‏نامه اجرايي استفاده از ماشين‏هاي نقش تمبر و دستورالعمل اجرايي آن.
31 ـ صدور حكم سرپرستي در غياب ذيحساباني كه به مدت يك ماه و يا كمتر در مرخصي و يا مأموريت مي‏باشند، در مواردي كه حكم سرپرستي عنوان معاون ذيحساب صادر گردد درج اختيارات مواد 84، 76 و 22 قانون محاسبات عمومي در متن حكم ضرورت دارد.
32ـ رسيدگي به ديون بلامحل دستگاه‏هاي اجرايي استاني و مؤسسات دولتي مستقر در مراكز استان‏ها و شهرستان‏ها از لحاظ انطباق با تبصره ماده 8 قانون محاسبات عمومي كشور و دستورالعمل اجرايي آن و اعلام موافقت با پرداخت ديون مورد تأييد، در حدود اعتبارات تخصيص يافته بودجه جاري به دستگاه‏هاي مربوطه (موضوع ماده 58 قانون محاسبات عمومي).
33 ـ پرداخت بهاي كالا يا خدمات موضوع قراردادهايي كه هر سال مالي براي تأمين احتياجات همان سال طبق مقررات مربوط از محل اعتبارات عمراني منعقد مي‏گردد و به عللي خارج از اختيار طرفين قرارداد و يا يكي از آنها كلاً يا بعضاً در سال مالي بعد به مرحله تعهد مي‏رسد. (اختيار وزارت امور اقتصادي و دارايي موضوع تبصره 1 ماده 63 قانون محاسبات عمومي).
34 ـ بررسي صورتمجلس و مدارك تحويل ذيحسابان (موضوع ماده 97 قانون محـاسبـات عمومـي) طبق دستورالعمــل اجـرايي شمـاره 52441/10828/53 مــورخ 1377/12/24.
35ـ كليه اختيارات امر دادخواهي واحدهاي استاني در تمام مراجع قضايي اعم از دادسراها و دادگاه‏هاي عمومي و اختصاصي و انقلاب اسلامي و كميسيون‏هاي كارگري در محدودة استان در همه مراحل رسيدگي اعم از بدوي و تجديدنظر و اعاده دادرسي با رعايت كامل مقررات و حقوق و مصالح دولت جمهوري اسلامي ايران به نمايندگي اين وزارت در موارد:
ـ تسليم دادخواست و طـــرح دعــاوي حقوقــي و شكـايـات كيفري‏لــه سازمـان اموراقتصادي و دارايي استان و تعقيب و دفاع از پرونده و پاسخگويي و دفاع از شكايات و دعاوي عليه آن سازمان تا خاتمه رسيدگي.
ـ تهيه و ارائه دلايل و درخواست معاينه محل و تعيين و جلب‏نظر كارشناس و اعتراض به آن.
ـ دعوي جعل يا دفاع از آن و معرفي جاعل و طرح و پاسخگويي از دعواي متقابل و دعــواي شخص ثـالث اعـم از جلب يـا ورود ثالث و اعتراض بـه عنـوان شخص ثـالث نسبت ‏به‎احكام دادگاه‏ها و درخواست الغاء آنها.
ـ مطالبه حق و ضرر و زيان ناشي از جُرم و خسارات قانوني در مطالبه حق‏الوكاله از محكوم‏عليه و تقاضاي صدور اجرائيه و اخذ محكوم به ودايع مربوطه.
ـ معرفي نمايندگان قضايي و كارشناسان حقوقي به مراجع قضايي جهت انجام تمام يا قسمتي از امور فوق يا اداي توضيحات.