ماده 9 ـ
کف بايد شامل شرايط زير باشد:
الف ـ از جنس قابل شستشو باشد.
ب ـ از جنس و بدون فرورفتگي و شکاف و جنس آن طوري باشد که در اثر تردد گرد و غبار ايجاد ننمايد.
پ ـ داراي شيب مناسب بطرف فاضل آب باشد.
ت ـ مجهز بکف شوي سيفون دار (شترگلو) باشد.
ماده 10 ـ
ديوارها بايد داراي شرايط ذيل باشند.
الف ـ ساختمان ديوار و مصالح آن طوري باشد که از ورود جوندگان و حشرات جلوگيري بعمل آورد.
ب ـ وضع ديوارها بايد متناسب با احتياجات و لوازم مربوطه بنوع کار باشد.
پ ـ ديوارها بايد برنگ روشن باشد.
ت ـ ديوارها بايد برنگ روشن باشد.
ماده 11 ـ
سقفها بايد صاف و حتيالامکان مسطح بدون ترک خوردگي و شکاف و هميشه تميز باشد.
ماده 12 ـ
وضع درها و پنجرهها:
الف ـ درها و پنجرهها بايد بدون ترک خوردگي و شکستگي بوده و قابل شستشو باشد.
ب ـ درها و پنجرهها بايد طوري باشد که از ورود حشرات بداخل جلوگيري نمايد.
ماده 13 ـ
آب مصرفي بايد مورد تأييد مقامات بهداشتي باشد.
ماده 14 ـ
داراي سيستم فاضل آب بهداشتي باشد.
ماده 15 ـ
وضع و تعداد مستراح و دستشوئي بهداشتي و متناسب باشد.
ماده 16 ـ
براي کارگران بايد دستشوئي و مستراح مجزا در محل مناسب و شرايط لازم ساخته شود.
ماده 17 ـ
حمام بايد داراي شرايط مندرج در مواد 9ـ10 ـ 11ـ12ـ13ـ14 اين آئين نامه باشد.
ماده 18 ـ
دستگاه سوخت و نوع مواد سوختني بايد طوري باشد که حتيالامکان احتراق بصورت کامل انجام گيرد.
ماده 19 ـ
محل شستشو و نگهداري ظروف بايد در مجاور محل پخت و مجزا و مستقل از آن باشد. ظروف کثيف از 1 دريا دريجه باين محل وارد و ظروف تميز از دريچههاي جداگانه وارد آشپزخانه و سالن شود.
ماده 20 ـ
ظروف بايد در ظرفشوئي 3 مرحله اي (شستشو ضدعفوني آبکشي) يا توسط دستگاههاي اتوماتيک شسته شود.
تبصره 1 ـ تعداد و ظرفيت هر ظرفشوئي بايد متناسب با تعداد ظروف باشد.
تبصره 2 ـ ظروف بايد باوسيله تميز و عاري ازالودگي خشک گردد.
ماده 21 ـ
قفسه و ويترين و گنجهها بايد تميز و عاري از گرد و غبار و مجهز به در و شيشه باشد.
تبصره 1 ـ قفسه و ويترين و گنجهها بايد قابل نظافت باشد.
تبصره 2 ـ فاصله کف آنها از زمين از 20 سانتيمتر کمتر نباشد.
ماده 22 ـ
پيشخوان و ميز کار بايد سالم و روکش آن از جنس قابل شستشو باشد.
ماده 23 ـ
سبزي و ميوه که در اماکن عمومي بصورت خام در اختيار مشتريان گذارده ميشود بايد در محل مخصوص شسته و با محلول گندزدائي ضدعفوني گردد و سپس با آب سالم و تميز آبکشي شود.
ماده 24 ـ
انبار مواد غذائي بايد قابل تميز کردن بوده و وضع داخلي آن مطابق شرائط مواد 9ـ10ـ11ـ12ـ21 اين آئين نامه باشد.
تبصره 1 ـ انبار مواد غذائي نبايد مرطوب باشد.
تبصره 2 ـ انبار آرد و شکر و ساير مواد غذائي که ايجاب ميکند داراي انبار اختصاصي باشد بايد مطابق نقشه تصويب شده مقامات بهداشتي احداث شود.
ماده 25 ـ
کليه مواد غذائي فاسد شدني بايد در يخچال و يا در سردخانه متناسب نگاهداري شود و همچنين در نگاهداري آنها در يخچال زائد بر مدتي که معمولاً غذا در يخچال فاسد نميشود خود داري گردد.
ماده 26 ـ
تهويه بايد بنحوي صورت گيرد کههميشههواي داخل اماکن سالم تازه و کافي و عادي از بو باشد.
ماده 27 ـ
در فصل گرما حداکثر درجه حرارت داخل اماکن نبايد بيشتر از 30 درجه سانتيگراد باشد.
ماده 28 ـ
نور طبيعي و يا مصنوعي بايد طوري باشد که باعث ناراحتي چشم نگردد.
ماده 29 ـ
براي جلوگيري از حريق و انفجار و ساير خطرات احتمالي بايد پيش بيني هاي لازم بشود.
ماده 30 ـ
زباله دان درپوش دار زنگ نزن قابل حمل بتعداد کافي موجود باشد.
تبصره 1 ـ زباله دان بزرگ درپوش دار زنگ نزن قابل حمل متناسب باحتياجات روزانه در محل مناسبي جهت جمع آوري و تخليه زبالهها گذاشته شود.
تبصره 2 ـ زباله دانها بايد بعد از تخليه شسته شود.
ماده 31 ـ
پشه ـ مگس حشرات و جوندگان بهيجوجه نبايد در داخل اماکن ديده شوند.
ماده 32 ـ
نقشه ساختانهاي کليه اماکن مصرح در آئين نامه بمنظور انطباق با موازين بهداشتي قبل از اجراء بايد بتصويب مقامات مسئول برسد.
ماده 33 ـ
اماکني که اجازه قبول مسافر دارنده علاوه بر رعايت کليه موارد بهداشتي بايد واجد شرايط زير باشند:
الف ـ در هر اطاق تعداد تختخوابها بايد طوري باشد که براي هر تخت 6 متر و عرض آن حداقل 30 سانتيمتر باشد.
ماده 34 ـ
البسه (مانند حوله، ملحفه، پرده و امثال آنها) بايد با دستگاههاي اتوماتيک يا در رختشويخانه که مطابق نقشه استاندارد وزارت بهداري باشد شسته و خشک و اطو شود.
ماده 35 ـ
ايجاد هرگونه حوض يا حوضچه يا پاشوي که در آن آب بصورت راکد باشد ممنوع است.