عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.

ماده7ـ

شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي با وظايف و تركيب زير تشکيل مي‌شود:
الف ـ وظايف:
1ـ سياستگذاري براي ارتقاي سلامت و امنيت غذايي و سلامت مواد غذايي صادراتي و وارداتي
2ـ بررسي و تصويب برنامه‌ها و تدابير بخشي و فرابخشي در اجراي سياست‌‌هاي ناظر بر سلامت و امنيت غذايي
3ـ تعيين و پايش شاخصهاي اساسي سلامت و امنيت غذايي
4ـ تصويب استانداردهاي ملي پيوست سلامت براي طرحهاي بزرگ توسعه‌اي
5 ـ تصويب برنامه اجرائي سامانه «خدمات جامع و همگاني سلامت و امنيت غذايي»
6 ـ تصويب سازوكارهاي نظارتي و رسيدگي به گزارش‌هاي نظارتي
7ـ ايجاد هماهنگي ميان دستگاههاي اجرائي مربوط
ب ـ تركيب:
1ـ رئيس‌جمهور (رئيس)
2ـ وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (دبير)
3ـ رئيس سازمان برنامه و بودجه کشور
4ـ وزير كشور
5 ـ وزير صنعت، معدن و تجارت
6 ـ وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي
7ـ وزير آموزش و پرورش
8 ـ وزير جهاد كشاورزي
9ـ وزير ورزش و جوانان
10ـ رئيس سازمان حفاظت محيط زيست
11ـ رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران
12ـ يك نفر از اعضاي هر يك از كميسيون‌هاي بهداشت و درمان، اجتماعي و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي به‌عنوان ناظر
13ـ رئيس كميته امداد امام خميني(ره)
14ـ رئيس سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران
15ـ يك نفر به‌عنوان نماينده انجمن‌هاي علمي و تخصصي حوزه سلامت بنا به پيشنهاد وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و تأييد رئيس شوراي عالي
16ـ يك نفر به‌عنوان نماينده انجمن‌هاي علمي و تخصصي حوزه امنيت غذا و تغذيه بنا به پيشنهاد وزراي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و جهاد كشاورزي و تأييد رئيس شوراي عالي
تبصره ـ مصوبات شورا با تأييد رئيس جمهور قابل اجراء است.
آيين‌‌نامه اجرائي اين بند به پيشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه‌هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و جهاد كشاورزي تهيه مي‌شود و حداکثر ظرف مدت شش‌ماه پس از ابلاغ اين قانون به تصويب هيأت‌وزيران مي‌‌رسد.
پ ـ هرگونه واردات تجاري، ذخيره‌سازي، توزيع، عرضه و فروش كالاهاي دارويي، واكسن، مواد زيستي(بيولوژيك)، طبيعي و سنتي، مكملهاي تغذيه‌اي، آرايشي، بهداشتي، غذايي و ملزومات و تجهيزات پزشكي كه در سامانه رهگيري و كنترل اصالت طبق ضوابطي كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام مي‌كند، ثبت نشده باشد جرم محسوب مي‌شود و با مجرم مطابق قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مصوب 1392/10/3 برخورد مي‌شود.
مسؤوليت اجراي اين بند در مورد سموم و كود شيميايي و همچنين كالاهاي با مصرف دامي در چهارچوب وظايف مذكور در اين ماده برعهده وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي است.
ت ـ به‌منظور كنترل كيفي محصولات كشاورزي و دامي و صيانت از سلامت آحاد جمعيت كشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي موظف است محصولات ارائه‌شده به بازار مصرف را از نظر ميزان آلاينده‌هاي شيميايي بررسي، اعلام و از توزيع مواد غيرمجاز جلوگيري كند.
تمام مراكز توزيع مواد غذايي وابسته به شهرداري‌ها و ساير دستگاههاي اجرائي موظفند از عرضه محصولات داراي آلاينده شيميايي در مراكز و مجتمع‌هاي تحت نظارت و مديريت خود جلوگيري كنند.
ث ـ مراكز توليد و توزيع فرآورده‌هاي خام دامي، دارو و فرآورده‌هاي زيستي (بيولوژيك) دامپزشكي موظفند در چهارچوب ضوابط فني و بهداشتي كه از طرف سازمان دامپزشكي اعلام مي‌شود، نسبت به استقرار سامانه‌هاي بهداشتي مربوطه اقدام كنند. افراد حقوقي غيردولتي مي‌توانند با اخذ مجوز مربوط از سازمان دامپزشكي كشور در زمينه ارائه خدمات اجراء و مميزي غيررسمي اين سامانه‌ها فعاليت كنند.
آيين‌نامه اجرائي اين بند، حداكثر ظرف مدت شش‌ماه پس از ابلاغ اين قانون توسط وزارت جهادكشاورزي (سازمان دامپزشكي كشور) تهيه مي‌شود و به تصويب هيأت وزيران مي‌رسد.
ج ـ هرگونه تبليغات خدمات و کالاهاي آسيب‌رسان به سلامت موضوع ماده(48) قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت(2) بر اساس تشخيص و اعلام وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکي و سازمان ملي استاندارد ايران از سوي همه رسانه‌ها ممنوع است.
چ ـ واردات هر نوع كالا با رعايت استانداردها و يا ضوابط فني و ايمني و بهداشتي قرنطينه‌اي است كه پس از تصويب مرجع ذي‌صلاح مربوط، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به گمرك و ساير مراجع مربوط ابلاغ مي‌شود. رعايت اين ضوابط براي تعيين تكليف كالاهاي متروكه، ضبطي، قطعيت‌يافته، كالاهاي بلاصاحب و صاحب متواري و مكشوفات قاچاق الزامي است و ضوابط فني و ايمني اين كالاها از طريق سازمان ملي استاندارد ايران و ضوابط بهداشتي قرنطينه‌اي از طريق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و وزارت جهاد كشاورزي حسب مورد تأييد مي‌شود.

روابــــط صریـــــــــح