عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
  • شماره انتشار در روزنامه رسمی :20893
  • تاریخ انتشار در روزنامه رسمی :1395/09/9
  • شماره ابلاغ :300/38097
  • تاریخ ابلاغ :1395/8/9
  • دستگاه مجری:[استاندار محترم و رياست شوراي توسعه و برنامه‌ريزي استان اصفهان]
مصوبه‌‌ شماره 300/38097 شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مورخ 1395/8/9

مصوبه شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران درخصوص طرح جامع شهر شهرضا

استاندار محترم و رئيس شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان اصفهان
شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران درجلسه مورخ 1395/6/29 پيرو جلسات 1395/6/6 و 1395/5/4 و 1395/5/2 و 1395/4/26 و بازديد 1395/5/23 کميته فني شماره2 شورا، ضمن بررسي نهايي طرح جامع شهر شهرضا، طرح راپس از اعمال شرايط ذيل تصويب نمود:
1ـ پايه جمعيتي به سال 1390 و سرشماري رسمي اصلاح شود و جمعيت شهر 170826 نفر براي افق 1410 پيشنهاد مي‌شود.
2ـ با توجه به قدمت و ارزش‌هاي تاريخي شهر شهرضا بويژه وجود بازار و بناهاي با ارزش فراوان در اين شهر مقرر گرديد:
2ـ1ـ ضرورت تهيه فوري طرح ويژه بازار و بافت تاريخي براي شهر شهرضا با توجه به پتانسيل‌هاي قابل توجه توسط اداره کل راه و شهرسازي استان و همكاري شهرداري شهرضا و اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تحت نظارت کميته تخصصي شماره 3 شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران.
2ـ2ـ بديهي است كليه طرح‌هاي موضعي و موضوعي براي بازار و بافت بايد در چارچوب طرح ويژه تدقيق و به تأييد كميته تخصصي شماره3شوراي عالي برسد.
2ـ3ـ جانمائي عرصه و حريم كليه آثار تاريخي با ارزش و تدقيق محدوده بافت تاريخي در نقشه كاربري پيشنهادي و پهنه‌بندي حريم مطابق استعلام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و رعايت ضوابط مربوطه و اصلاح اسامي آثار با ارزش و ابنيه با ارزش در اسناد طرح انجام پذيرد.
3ـ اصلاح نقشه پهنه بندي حريم و ضوابط مجاز، مشروط و ممنوع مطابق مصوبات شوراي عالي و نمايش كاربري‌هاي موجود مطابق مصوبات شوراي عالي شهرسازي و معماري
4ـ رعايت حريم قنوات، مسيل‌ها و انهار و نمايش آنها در اسناد طرح.
5 ـ با توجه به نقش شهرضا و منطقة پيراموني آن در توليد محصولات کشاورزي و باغي، پايانه کالاهاي کشاورزي و تجاري شامل نمايشگاه‌ها، انبارها، سردخانه‌ها و ... در حريم شهر مکان‌يابي گردد.
6 ـ با توجه به بررسي‌هاي ميداني، ساخت و ساز گسترده و خارج از برنامه که در محدوده و حريم شهر بويژه در طرفين بلواركشاورز و حد فاصل محدوده شهر تا روستاهاي جرم افشار و منوچهر آباد انجام گرديده است و با عنايت به وجود سطح قابل توجهي از اراضي زراعي و باغ در داخل محدوده شهر، شوراي عالي جهت حفاظت و صيانت از باغات موجود داخل محدوده، مقرر نمود:
6 ـ1ـ با همکاري فرمانداري شهرستان شهرضا، شهرداري شهرضا، سازمان جهاد کشاورزي استان و اداره کل راه و شهرسازي استان و ظرف مدت دو ماه نقشه مميزي باغات داخل و خارج محدوده طرح جامع (مطابق نقشه پيوست) به تفکيک وضعيت داير و مخروبه بودن آنها، اندازه باغات، وضعيت مالکيت و ساير جهات مؤثر تهيه و به دبيرخانه شوراي عالي شهرسازي و معماري ارائه شود .
6 ـ2ـ سند مذکور به همراه ضوابط منضم پس از تصويب به عنوان سند جامع اقدامات شهرداري در حوزه باغات ملاک عمل خواهد بود .
6 ـ3ـ بخشي از باغات داخل محدوده مصوب قبلي كه تغيير كاربري يافته‌اند و داراي مدارك قانوني (دالّ بر ايجاد حقوق مكتسبه تا قبل از تاريخ مصوبه شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان) باشند با كاربري موجود و مابقي تحت کاربري باغ و کشاورزي در طرح تثبيت مي‌گردد.
6 ـ 4ـ مابقي اراضي باغات تحت کاربري باغات و کشاورزي در محدوده طرح ثبت و ضوابط ساخت و ساز در آنها به شرح زير خواهد بود:
6 ـ4ـ1ـ هر گونه تفکيک به قطعات كوچك تر درباغات در هر شرايطي ممنوع است و شهرداري مجاز به صدور پروانه ساخت تحت هر عنوان براي باغات تفکيک شده نمي باشد.
6 ـ4ـ2ـ ضوابط ساخت و ساز در باغات بيش از 2000 متر دقيقاً مطابق دستورالعمل ماده 14 قانون زمين شهري مي‌باشد.
6 ـ4ـ3ـ احداث بنا در باغات زير 2000 متر حداکثر در 10% سطح اشغال و در يک طبقه مجاز خواهد بود.حداکثر مساحت زير بنا در باغات زير 2000 متر 150 متر مربع مي‌باشد.
6 ـ 5 ـ تا تهيه نقشه مميّزي و تصويب آن در کميته فني شوراي عالي کليه کاربري‌هاي پيشنهادي بر باغات اعم از باغ مسکوني و خدمات فراشهري مقياس مجموعه شهري و .... حذف و کليه سطوح باغي و زراعي شهر تحت کاربري باغ و کشاورزي در محدوده تثبيت مي‌گردد و شهرداري مجاز به هيچگونه صدور مجوز يا پروانه نمي باشد.
6 ـ 6 ـ تصميم گيري درباره باغات 51 هكتاري نيز پس از تهيه نقشه مميزي انجام و ابلاغ خواهد شد. بديهي است در اين فاصله شهرداري مجاز به صدور پروانه، مجوز يا اقدامي در اين محدوده نمي باشد.
6 ـ7ـ معبر موسوم به بلوار كشاورز به منظورحفظ يكپارچگي باغات وجلوگيري ازتخريب حذف گردد.
6 ـ 8 ـ فرمانداري، شهرداري و دستگاه‌هاي مرتبط، با اعلام عمومي و بهره‌گيري از كمك سازمان‌هاي مردم نهاد در شهر و استان، نسبت به اطلاع‌رساني و كنترل تفكيك‌ها و خريد و فروش غيرقانوني اراضي خارج از محدوده شهر اقدام نمايند. اداره كل راه و شهرسازي استان موظف است گزارشات نوبه اي اقدامات انجام شده مربوط به اين بند را به دبيرخانه شوراي عالي شهرسازي و معماري ارسال نمايد.
7ـ به منظور اعمال مديريت يكپارچه و جلوگيري از گسيختگي كالبدي شهر، انتزاع محله اسلام آباد از شهر مورد موافقت قرار نگرفت.
8 ـ با توجه به عدم پيوستگي كالبدي سايت مسكن مهر موسوم به سروستان مقرر گرديد بخش‌هاي مسكوني پيشنهادي اين سايت با هدف هدايت و انتقال توسعه به بافت فرسوده شهر حذف و صرفاً كاربري‌هاي عمومي مورد نياز آن تثبيت و در اولويت اجرا پيشنهاد گردند.
9ـ مقرر گرديد ضوابط و مقررات طرح مجددا در دبيرخانه شوراي عالي بررسي و اصلاحات اعمال گردد.
10ـ خط حريم شهر در بخش شمالي مطابق نقشه پيوست اصلاح و مقرر گرديد در خصوص شهرك‌ها و نواحي صنعتي باقيمانده در حريم نيز رعايت بند 7 ماده واحده قانون اصلاح قانون تاسيس شركت شهرك‌هاي صنعتي ايران، به عنوان ضوابط الزامي ملاک عمل قرارگيرد.
11ـ بهينه‌سازي سيستم تصفيه خانه فاضلاب موجود شهر و تطبيق آن با معيارهاي سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان امر ضروري در بخش پيشنهادات طرح لحاظ گردد.
12ـ اداره كل راه و شهرسازي استان با توجه به مشكلات ايمني كمربندي موجود، نسبت به ايمن سازي كمربندي به عنوان فعاليت‌هاي در اولويت پس از تصويب طرح جامع شهر اقدام نمايد.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعكاس و اقدام اعلام مي‌شود.
معاون معماري و شهرسازي و دبير شوراي عالي معماري و شهرسازي ـ پيروزحناچي