عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/6405 مورخ 1385/8/27

اعم از اين كه به موجب وصيت تمليكي حق كسب و پيشه به فرزند مستأجر منتقل شود يا بعد از فوت مستأجر، ساير وراث حق كسب و پيشه سهمي خود را به وي منتقل نمايند، اين انتقال به غير نيست و مالك به استناد آن نمي تواند تقاضاي تخليه را مطرح سازد

نظريه شماره7/6405 مورخ1385/8/27 

سؤال: چنانچه مستاجر به موجب وصيت تمليكي حق كسب و پيشه را به فرزند خود منتقل نمايد، يا بعد از فوت مستأجر، ساير وراث حق كسب و پيشه سهمي خود را به يكي از ورثه انتقال دهند، آيا انتقال به غير تحقق مي يابد و موجر ميتواند درخواست تخليه مورد اجاره را مطرح نمايد؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : انتقال حق كسب و پيشه در زمان حيات مستأجر به فرزند ذكور وي در صورتي كه كبير باشد از موارد انتقال به غير تلقي مي گردد، ولي در مورد وصيت تمليكي، چون وصيت حسب مقررات قانون مدني بعد از فوت موصي، موقعيت اجرايي پيدا مي كند وحق كسب و پيشه بعد از فوت مستأجر قهراً به ورثه منتقل ميشود و اين انتقال قهري، انتقال به غير تلقي نمي گردد . لذا مالك نمي تواند بر مبناي مقررات مواد ١٤ و ١٩ قانون روابط موجر ومستأجر سال ١٣٥٦ درخواست تخليه را مطرح نمايد و به علاوه فرزند ذكور مستأجر نيز غير تلقي نمي گردد لذا اعم از اين كه به موجب وصيت تمليكي حق كسب و پيشه پدر به وي منتقل شود يا بعد از فوت مستأجر، ساير وراث حق كسب و پيشه سهمي خود را به وي منتقل نمايند، اين انتقال به غير نيست و مالك به استناد آن نميتواند تقاضاي تخليه را مطرح سازد.

روابــــط صریـــــــــح