عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
نظریه‌‌ شماره 7/8309 مورخ 1385/11/2

در صورت توافق پدر و مادر محول نمودن حق حضانت فرزند كمتر از7 سال به پدر و يا فرزند بالاي7 سال به مادر بلااشكال است. به علاوه، با رسيدن به سن بلوغ، موضوع حضانت اطفال منتفي است و فرزندان بالغ ميتوانند شخصاً در مورد اينكه با كداميك از والدين زندگي كنند، اتخاذ تصميم نمايند

نظريه شماره7/8309 مورخ1385/11/2 

سؤال: آيا والدين ميتوانند برخلاف مقررات قانون مدني، در مورد حضانت فرزندان خود توافق نمايند؟

نظريه اداره كل حقوقي قوه قضائيه : اولاً: همانطوري كه در ماده ١١٦٩ قانون مدني اصلاحي1382/9/8مجمع تشخيص مصلحت نظام مقرر گرديده است پس از رسيدن طفل به سن هفت سالگي اعم از ذكور و اناث حضانت با پدر است و هر چند مستنبط از ماده ١١٧٢ همان قانون حق حضانت براي پدر و مادر به صورت تكليف وجود دارد به طوري كه اگر احد از آنها در مدتي كه قانوناً حضانت با او مي باشد از ايفاي امور مربوط به حضانت امتناع نمايد، دادگاه او را ملزم به ايفاي تكليف خود خواهد كرد ولي اين امر مانع از آن نيست كه پدر يا مادر با توافق حق حضانت خود را به ديگري انتقال دهد . بنابراين در فرض استعلام در صورت توافق پدر و مادر محول نمودن حق حضانت فرزند كمتر از ٧ سال به پدر و يا فرزند بالاي ٧ سال به مادر بلااشكال است. ثانياً: با رسيدن به سن بلوغ كه در پسر ١٥ سال تمام قمري و در دختر نه سال تمام قمري است موضوع حضانت اطفال منتفي است و افراد بالغ با هر يك از والدين كه بخواهند باشند ميتوانند شخصاً اتخاذ تصميم نمايند.

روابــــط صریـــــــــح