عنـوان قانون شامل: باشد. و عنوان یا متن قانون شامل: باشد. و موضوعات آن شامل: باشد. بازه زمانی تصویب از تاریـخ: تا تاریـخ: تنظیم گردد.
مصوبه‌‌ مورخ 1375/1/1

‌ضميمه 3)

‌مقرراتي كه در ايجاد معيارهاي راجع به صدور مجوزها براي دفع مواد زايد در دريا مورد توجه قرار مي‌گيرند، با در نظر گرفتن بند 2) ماده 4) شامل‌موارد ذيل مي‌باشدـ
‌الف ـ مشخصات و تركيبات موادـ
1ـ مجموع مقادير و ميزان متوسط تركيب مواد دفع شده ‌بطور نمونه در هر سال)،
2ـ شكل مواد ‌براي مثال مواد جامد، لجن، مايع يا گازي)،
3ـ خواصـ فيزيكي ‌براي مثال حلال بودن و وزن مخصوص مواد)، شيميايي و بيوشيميايي ‌براي نمونهـ اكسيژن‌خواهي، مغذيها) واز نظر بيولوژيكي ‌براي مثال وجود ويروس‌ها، باكتري‌ها، انگلها و مخمرها)
4ـ ميزان سمي بودن،
5ـ پايداري، از نظر فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي،
6ـ ذخيره و تغيير شكل زيستي در مواد بيولوژيكي يا رسوبات، 7ـ حساسيت در مقابل تغييرات فيزيكي، شيميايي و بيوشيميايي و واكنش در محيط‌آبي با ديگر مواد آلي و غيرآلي قابل حل،
8ـ احتمال ايجاد آلودگي‌ها يا ديگر تغييراتي كه باعث كاهش در قابليت فروش منابع ‌ماهي، صدف و غيره) مي‌شود.
ب ـ ويژگيهاي محل دفع و روش ريختن مواد زايدـ
1ـ محل ‌براي مثال هماهنگي منطقه دفع، عمق و مقدار فاصله از ساحل)، محل آن در رابطه با ديگر محل‌ها ‌براي مثال مطلوبيت محل‌ها، محل‌تخم‌ريزي و پرورش ماهي و محلهاي ماهيگيري و منابع قابل بهره‌برداري).
2ـ شاخص ريختن مواد زايد در هر مرحله خاص ‌براي مثال، مقدار مواد در هر روز، هفته و ماه)
3ـ روش‌هاي بسته‌بندي در صورت لزوم.
4ـ رقيق‌سازي اوليه حاصل از روش پيشنهادي آزاد سازي مواد،
5ـ ويژگيهاي پراكنده‌سازي مواد ‌مانند تاثير جريانات آبي، جزر و مد، باد بر جابجايي عمودي و تركيب افقي مواد)،
6ـ ويژگيهاي آبي ‌مانند درجه حرارت،PH ، ميزان شوري، طبقه‌بندي شاخصهاي اكسيژن در آلودگي، اكسيژن محلول، اكسيژن‌خواهي شيميايي،‌اكسيژن‌خواهي بيوشيميايي، نيتروژن موجود به شكل آلي و معدني از جمله آمونياك، مواد معلق و ديگر مغذي‌ها و باروري).
7ـ ويژگيهاي بستر و كف ‌مانند نقشه‌برداري، ويژگيهاي ژيولوژيكي و ژيوشيميايي و باروري بيولوژيكي)،
8ـ وجود و اثرات دفع‌هاي ديگري كه در منطقه دفع انجام شده است ‌مانند مطالعات زمينه‌اي فلزات سنگين و عناصر محتوي كربن آلي)،
9ـ اعضاي متعاهد بايد در خصوص صدور مجوز دفع، با درنظر گرفتن تنوع فصلها وجود يك ماخذ علمي مناسب را جهت ارزيابي نتايج چنين دفعي‌همانطوري كه در ضميمه 1) آمده است، مورد بررسي قرار دهند.
ج ـ ملاحظات و شرايط كلي ـ
1ـ اثرات احتمالي بر مطلوبيت محيط ‌مانند وجود ماده به هم تابيده يا شناور، تيرگي، بدبويي، بيرنگي و كف).
2ـ اثرات احتمالي بر زندگي جانوران دريايي، رشد ماهيها و ماهيهاي صدف‌دار ‌خرچنگ و ميگو)، انبارهاي ماهي و شيلات، كاشت و برداشت جلبك‌دريايي.
3ـ اثرات احتمالي بر ديگر استفاده‌هاي از دريا ‌آسيب وارد كردن بر كيفيت آب به دليل استفاده‌هاي صنعتي، خوردگي سازه‌ها در زير آب، اختلال در‌عمليات كشتي ناشي از مواد شناور در آب، اختلال در ماهيگيري و كشتيراني از طريق ريختن زوايد يا مواد جامد در كف دريا و حفاظت از مناطق داراي‌اهميت ويژه براي مقاصد علمي يا حفاظتي).
4ـ فراهم بودن عملي روشهاي جايگزين ساحلي تصفيه، دفع يا از ميان بردن يا تصفيه به منظور كاهش خطر مواد براي دفع در دريا.